Καλογιάννης: Εξετάζονται προτάσεις χρηματοδότησης για τον Πύργο Χαροκόπου – Έτοιμη πρόταση για το κτήριο της Σεφέρη

DSC 0312 dimotiko symvoylio deyal 780x405
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Για το ζήτημα του Πύργου του Χαρακόπου αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στη ΔΕΥΑΛ ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης απαντώντας σε ερώτηση της ΠΡΑ.ΞΙ., όπου ανέφερε πως εξετάζονται προτάσεις ένταξης του μνημείου σε χρηματοδοτικά προγράμματα, ενώ προμήνυσε πως στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και συσκέψεις για το εν λόγω ζήτημα.

Ο κ. Καλογιάννης δήλωσε πως ο Πύργος είναι υπό κατάρρευση και πως θα πρέπει να υπάρξει προσπάθεια για την αποκατάστασή του. Μάλιστα αποκάλυψε πως παλαιότερη προσπάθεια επαφής του με τους ιδιοκτήτες «φαλίρισε» λόγω απαγορευτικών ποσών που ζητούσαν, ενώ πρόσθεσε πως η απόκτηση τέτοιων κτηρίων από το δήμο, εκτός χρηματοδοτικών προγραμμάτων είναι απαγορευτική λόγω του μεγάλου κόστους.

Παράλληλα, ανέφερε πως υπάρχει έτοιμη πρόταση για το κτήριο της Σεφέρη, η οποία αναμένεται να κατατεθεί στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Από μεριάς της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου χαιρέτησε τα όσα είπε ο κ. Καλογιάννης, ενώ θετικά ως προς αυτή την κατεύθυνση τάχθηκαν και οι υπόλοιποι επικεφαλής που τοποθετήθηκαν.

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!