Τ.Ε. ΒΟΛΟΥ ΚΚΕ: Προσπάθεια νομιμοποίησης της κρατικής καταστολής

KKE MAGOS
milonas 728x90 1
728x110 2

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου αλλά και τα όσα ακολούθησαν τις τελευταίες μέρες, εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ:

Τις δύο αυτές μέρες με αφορμή το θάνατο του Βασίλη Μάγγου, γίνεται μια συστηματική προσπάθεια, πρώτα και κύρια από την κυβέρνηση, να εμπεδωθεί και να νομιμοποιηθεί η κρατική καταστολή και επίθεση στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Εξάλλου μια βδομάδα πριν, ψήφιζε στη βουλή τον κατάπτυστο νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο για τις απεργίες και τα ιδιώνυμα για τους πλειστηριασμούς.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής των κυβερνήσεων διαχρονικά, τα έχουν ζήσει οι εργάτες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες και οι νέοι στις συγκεντρώσεις και πορείες των σωματείων, στα συλλαλητήρια ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, στις αποφάσεις της δικαιοσύνης για το «παράνομο» των απεργιών, στα αγροτοδικεία, στις κινητοποιήσεις για να μην περάσει κανένα σπίτι στο χέρι τραπεζίτη, στις μαθητικές καταλήψεις και πορείες.

Αυτά είναι και τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα που όμως δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση του λαού και που με την πάλη του μπορεί να τα ανατρέψει.

Απαιτούμε να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου του Β. Μάγγου.

error: Content is protected !!