Εργατικό Κέντρο Λάρισας: «Απόσυρση του μνημονίου για την ιδιωτική εκπαίδευση τώρα»

ekl 780x405
stergiou
fotou
728x110 3

Σε ανακοίνωσή του Εργατικό Κέντρο Λάρισας αναφέρει:

Το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση για την ιδιωτική εκπαίδευση  προβλέπει σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο. Πρόκειται για συνέχεια των αισχρών αντιεκπαιδευτικών νομοθετημάτων για τη δημόσια Εκπαίδευση, τις κάμερες μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας και τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα.

Το ν/σ είναι ένα ακόμη μεγάλο δώρο στους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης, τώρα από την κυβέρνηση της ΝΔ, την ίδια ώρα που επιδιώκει να τσακίσει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Στην πλειοψηφία των εκπαιδευτικών όλου του κλάδου είναι ήδη καθημερινότητα οι έμμεσες και άμεσες απειλές, οι καθυστερήσεις πληρωμών, οι εξωφρενικές απαιτήσεις της εργοδοσίας για ένταση της εργασίας που είναι συχνά μαύρη και απλήρωτη. Το μνημόνιο για τα ιδιωτικά σχολεία είναι προπομπός για συνολικές αλλαγές και στα φροντιστήρια, στο πλαίσιο εξίσωσης με τον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα. Ήδη έχουν αρχίσει οι επεξεργασίες στα υπουργεία, με γνωστή την πρόθεση της εργοδοσίας να προσβάλει το πλήρες ωράριο των εκπαιδευτικών και τη μείωση ωρομισθίων στα φροντιστήρια (βλ. προσφυγή της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ προ διετίας).

Η “απελευθέρωση των δεσμών” των εκπαιδευτικών που εξαγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας στην πραγματικότητα σημαίνει:

  1. Απελευθέρωση απολύσεων χωρίς έλεγχο
  2. Νόθευση κάθε διαδικασίας προαγωγικών και απολυτήριων τίτλων
  3. Εκβιαστική μείωση ωραρίου και αποδοχών
  4. Αξιολόγηση με τα κριτήρια της επιχείρησης
  5. Επιχειρηματικός ανταγωνισμός, συμπληγάδες για τους εργαζόμενους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την απόσυρση αυτού  του αισχρού νομοσχεδίου!!!

Πηγή: onlarissa.gr

728X100
error: Content is protected !!