Η Ινδία πλησιάζει το ένα εκατομμύριο κρούσματα κορωνοϊού

2901012
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020, 17:01

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ινδία πλησίασε σήμερα το ένα εκατομμύριο καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν στην ύπαιθρο αναγκάζοντας τις Αρχές να επιβάλουν εκ νέου καραντίνα σε πολλά κρατίδια.

Η Ινδία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 32.696 νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 968.876 και 24.915 θανάτους από covid-19, σύμφωνα με στοιχεία του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας.

Η χώρα αυτή του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων ακολουθεί σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία και δεν υπάρχει ακόμη καμία ένδειξη ότι η καμπύλη επιπεδοποιείται.

Εξάλλου, το ποσοστό των διαγνωστικών τεστ είναι από τα χαμηλότερα στον κόσμο σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας.

Ενώ μεγάλες πόλεις, όπως το Νέο Δελχί και το Μουμπάι (Βομβάη), συγκαταλέγονταν αρχικά στα hotspots του κορωνοϊού στην Ινδία, νέα κρούσματα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στις αγροτικές περιοχές, όπου οι υποδομές υγείας είναι πολύ υποδεέστερες.

Σήμερα επιβλήθηκε νέο lockdown στο κυρίως αγροτικό ανατολικό κρατίδιο Μπιχάρ, όπου τα κρούσματα αυξάνονται έπειτα από την επιστροφή χιλιάδων μεταναστών εργατών από τα αστικά κέντρα ύστερα από την αυστηρή καραντίνα που είχε επιβληθεί για να περιοριστεί η διάδοση του ιού.

«Ενώ η προσοχή του κόσμου επικεντρώνεται στην εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης στις ΗΠΑ και στη Νότια Αμερική, μια παράλληλη ανθρώπινη τραγωδία εμφανίζεται ραγδαία στην Νότια Ασία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τζον Φλέμινγκ, ο επικεφαλής υγείας του παραρτήματος Ασίας-Ειρηνικού της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εθνικών Επιτροπών Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

«Χρειαζόμαστε τώρα επειγόντως να επικεντρώσουμε την προσοχή μας σε αυτή την περιοχή», δήλωσε ο Φλέμινγκ επικαλούμενος τις δυσοίωνες προβλέψεις που κάνουν λόγο για χιλιάδες νέα κρούσματα στην Ινδία μέσα στους επόμενους μήνες.

Οι ινδικές αρχές ωστόσο διαφημίζουν τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό των κρουσμάτων. «Παρότι είμαστε μια χώρα με τόσο μεγάλο πληθυσμό, μπορούμε ίσως να ισχυριστούμε ότι τα έχουμε πάει καλύτερα σε σχέση με όποια άλλη χώρα», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Χαρς Βάρντχαν επικαλούμενος ένα ποσοστό θνησιμότητας 2,57% και ποσοστό ανάρρωσης 63,25%.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020, 17:01

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!