Χαρακόπουλος: Η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με τις ευρωπαϊκέςαξίες!

maxresdefault
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

«Οιαντιδράσεις της διεθνούςκοινότητας,των διεθνών οργανισμών και των κυβερνήσεων της καλουμένης χριστιανικής Δύσεως δεν ήταν αυτές που θα αναμέναμε. Και πραγματικά υπάρχουν ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της ύπαρξηςτέτοιων διεθνών οργανισμών, όπως είναι εν προκειμένωο ΟΗΕκαι κυρίως ηUNESCO.Ηοποία έδωσε ένα καθεστώς προστασίας του μνημείου και η οποία δεν ερωτήθηκεκαν για την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας από μουσείο σεμουσουλμανικό τέμενος».Τα παραπάνω τόνισε οεπικεφαλής της ελληνικήςαντιπροσωπείαςστη ΔιακοινοβουλευτικήΣυνέλευσηΟρθοδοξίας (ΔΣΟ),βουλευτήςΛαρίσης της Νέας Δημοκρατίας,κ.ΜάξιμοςΧαρακόπουλοςμιλώντας στη “Θεσσαλία Τηλεόραση” και στονδημοσιογράφοκ. Γιάννη Κολλάτο.

Ο Θεσσαλός πολιτικόςυπογράμμισε ότι «ηαπόφαση αυτή πραγματικάπροκαλεί τη διεθνή κοινή γνώμη. Μακάρι να λειτουργήσει αφυπνιστικάγια τη διεθνή κοινότητα,η οποία συνειδητοποιεί πια ότι η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λέμε δυτικές αξίες, δυτικός πολιτισμός».

Καταδίκη από ΔΣΟ 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλοςσημείωσε ότι η ΔΣΟκατέληξε«σε ένα ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της στάσηςτης Τουρκίας,το οποίο θα σταλεί σε όλους τους οργανισμούς, στις κυβερνήσεις και πρωτίστωςστις χώρες αυτέςπου έχουν συντριπτική πλειοψηφία ορθόδοξου πληθυσμού,ζητώντας να παρέμβουν στην Τουρκία, προκειμένου να ανακληθεί αυτή απόφαση τουΕρντογάν,που είναι πραγματικά ύβρις όχι μόνον για κάθε χριστιανό και κάθε Ορθόδοξο,αλλά και προς τη διεθνή κοινότητα, τονπαγκόσμιο πολιτισμό. Γιατί η Αγία Σοφία βεβαίως είναι περικαλλήςναός, είναι μοναδικό μνημείο η Μεγάλη Εκκλησία, όπως χαρακτηριστικά λέγονταν για 1000 χρόνια, σύμβολο της Ορθοδοξίας και της Χριστιανοσύνης,αλλά ταυτόχρονα είναι μνημείοτουπαγκόσμιου, οικουμενικού πολιτισμού και ως τέτοιο πρέπεινα το προστατεύει η Τουρκία. Αυτές οι ορολογίες που ακούω ότι είναι “δικαίωμα κατάκτησης”παραπέμπουν σε άλλες εποχές, ξεπερασμένες από τα πράγματα, θυμίζουν μεσαιωνικές αντιλήψεις, αντιλήψεις βαρβαρικές! Η Τουρκία δεν είναι ιδιοκτήτης αυτού του μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς,αλλά είναι θεματοφύλακας, έχει ευθύνη δηλαδή να το συντηρεί,να το διατηρεί, να μην αλλοιώνει το χαρακτήρα του μουσείου, γιατί στο κάτω κάτω της γραφής, αν έπρεπε να αλλάξει ο χαρακτήρας της ΑγίαςΣοφίας και να πάψει να είναι μουσείο για ένα λόγοθα έπρεπε να γίνει αυτό. Για να επανέλθει στον αρχικό σκοπό για τον οποίο τη δημιούργησε οΙουστινιανός, όταν την είδε και ανέκραξε “Νενίκηκά σε Σολομών”.Ο μόνος λόγος αλλαγής του μουσειακού της χαρακτήραθαήτανη επαναλειτουργία της ως ορθόδοξοςκαθεδρικός ναός».

“Κανόνια, όχι βούτυρο”

Τέλος, ο επικεφαλής της ΔΣΟ υπενθύμισε ότιπριν ένα χρόνοαπότο βήμα της βουλής, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, είχε τονίσει«την ανάγκη να έχουμε ισχυρότερες ένοπλες δυνάμεις» και είχε ζητήσει «αύξηση των δαπανών για την άμυνα,ακόμη και αύξηση της θητείας, η οποία δεν πρέπει να είναι ταμπού, κάτι που είχε προκαλέσει μεγάλη συζήτηση.Όλοι συνειδητοποιούμενομίζωτώρα την αξία των τότε λεγομένων μου. Χρειαζόμαστε “περισσότερα κανόνια και λιγότερο βούτυρο“, όσο κι αν ακούγεται αντιδημοφιλές αυτό που λέω».

Μπορείτε ναπαρακολουθήσετε την συνέντευξη τουκ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://www.youtube.com/watch?v=7D9u4gaQ6FY

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!