Γαλλικό ενδιαφέρον για το λιμάνι του Βόλου

LIMANI VOLOS 2
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Το λιμάνι του Βόλου παρουσιάζει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι έχει προοπτικές να εξελιχθεί σε σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο για την κεντρική Ελλάδα και ειδικά για αγροτικά προϊόντα.

KENT728X100 1

Όπως αναφέρει το economistas.gr, η περίπτωση του Βόλου προσελκύει ήδη ενδιαφέρον από εγχώριους παίκτες αλλά και από ομίλους του εξωτερικού, με παράγοντες της αγοράς να κάνουν λόγο για εταιρεία από τη Γαλλία η οποία διαχειρίζεται μεγάλο αριθμό λιμανιών. Οι διαγωνισμοί για τα λιμάνια του Βόλου και του Ηρακλείου αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2021.

Οι οργανισμοί λιμένων που έχουν την ευθύνη για τη λειτουργία των περιφερειακών λιμανιών έχουν συνάψει πολυετείς συμβάσεις με το Δημόσιο, οι οποίες αναμένεται να τροποποιηθούν προκειμένου το χρονικό διάστημα της παραχώρησης να ανέλθει σε 40 έτη, στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιοποίησής τους από το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, Άρη Ξενόφο, η προκήρυξη των τριών διαγωνισμών οι οποίοι θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα, έχουν ήδη αναρτηθεί στην ευρωπαϊκή βάση δεδομένων TED (Tenders Electronic Daily) και είναι πλέον θέμα λίγων ωρών μέχρι να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Στην περίπτωση της Αλεξανδρούπολης και της Ηγουμενίτσας η διαγωνιστική διαδικασία θα αφορά στην πώληση του 67% των μετοχών των δύο οργανισμών λιμένων.

error: Content is protected !!