«Οξύ Αστυνομικό Οίδημα»

APOSTOLAKIS MAGOS

Με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο Ιάσονας Αποστολάκης καταθέτει την άποψή του για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου και τα όσα ακολούθησαν.

KEN 4

Αναλυτικά:

«Οξύ Αστυνομικό Οίδημα»

«Σήμερα είναι μια δύσκολη ημέρα. Είναι η ημέρα του τελευταίου αποχαιρετισμού του συμπολίτη Βασίλη Μάγγου.

Με αυτά που ακούμε και διαβάζουμε δυστυχώς πρέπει να επαναλαμβάνουμε τα αυτονόητα (τελικά φαίνεται πως τίποτα δεν είναι αυτονόητο).

Ο απόλυτος σεβασμός στη μνήμη του και η συμπαράσταση στους δικούς του ανθρώπους είναι το ελάχιστο. Ορισμένοι, μετά το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, σπεύδουν να «αθωώσουν» τον άγριο ξυλοδαρμό και να τον αποσυνδέσουν πλήρως από τον θάνατο του παιδιού.

Δεν μπορούμε ακόμη να γνωρίζουμε αν είναι έτσι, ελπίζω να φανεί η αλήθεια στο αμέσως διάστημα.

Δεν χρειάζεται όμως να ευθύνεται άμεσα ο με μανία ξυλοδαρμός του Β.Μ για να αναφέρουμε πράγματα που πλέον βγάζουν μάτι.

Χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια η αστυνομία να λειτουργήσει στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων». Δεν νομίζω πως συμβαίνει αυτό, αλλά για δείτε το προβληματικό και σοκαριστικό της δήλωσης. Με τη δήλωση αυτή όταν ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει κάτι τέτοιο, αυτό σε κάθε λογικό σύστημα σκέψης σημαίνει ότι ακόμα δε συμβαίνει αυτό.

Είναι ένα ερώτημα λοιπόν: ένα σώμα που δεν έχει καταφέρει ακόμα να λειτουργεί στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων, μπορεί να είναι επιφορτισμένο με την προστασία του νόμου;

Το στοιχειώδες εφόσον συμβαίνουν αυτά είναι μια εμφατική- πραγματική εντολή για κάθαρση, λογοδοσία και λειτουργία όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική κοινωνία. Ο Χρυσοχοΐδης, φυσικά, δεν το λέει πουθενά αυτό.

Η σκηνή του ξυλοδαρμού υπάρχει σε βίντεο που το είδε όλος ο κόσμος. Γεγονός είναι ότι στη χώρα μας κανένας από την κυβέρνηση, ούτε καν εισαγγελέας ως τώρα δεν διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για τα παραπάνω. Η Δικαιοσύνη οφείλει, να ερευνήσει να εξετάσει, αν ο ξυλοδαρμός, αποτελεί ουσιαστική αιτία του θανάτου του ή της επιτάχυνσης αυτού, χωρίς να απαιτείται η πράξη αυτή να είναι η μόνη ή η άμεση ή η κύρια αιτία, άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις.

Για το Βασίλη και τον κάθε Βασίλη αυτού του κόσμου…»

error: Content is protected !!