Περισσότερα ασθενοφόρα στη Μαγνησία ζήτησε το ΕΚΑΒ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ ΕΚΑΒ
milonas 728x90 1
728x110 2

Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, επισκέφθηκαν στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, ο κ. Ευγενικός Αθανάσιος, διασώστης της βάσης ΕΚΑΒ Σκιάθου και ο κ. Σταμνάς Κων/νος, ιατρός και Δ/ντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Συζητήθηκε μια σειρά από θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του ΕΚΑΒ, με τους κ.κ. Σταμνά και Ευγενικό να θέτουν υπόψη της Αντιπεριφερειάρχη το θέμα ενίσχυσης της Μαγνησίας με ακόμη περισσότερα ασθενοφόρα.

Η κ. Κολυνδρίνη τους ενημέρωσε ότι τον Ιούνιο του 2017 εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, για χρηματοδότηση ανάλογη πρόταση του ΕΚΑΒ, συνολικού ποσού 961.000,00 ευρώ. Τρία χρόνια τώρα η Διοίκηση του ΕΚΑΒ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τη διαγωνιστική διαδικασία, κάτι που όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να υπογράψει τη σχετική σύμβαση ο Περιφερειάρχης και να προχωρήσει η σχετική διαδικασία για την ενίσχυση των μονάδων υγείας της Θεσσαλίας-Μαγνησίας με ασθενοφόρα.

Από τη συζήτηση δεν έλειψε και το θέμα της πανδημίας του Covid-19, η πορεία του ιού στη χώρα μας και η αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Έγινε αναφορά στα υγειονομικά μέτρα που πάρθηκαν τόσο στην Ηπειρωτική, όσο και τη Νησιωτική Μαγνησία, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να αποστέλλει υλικό σε υγειονομικές μονάδες της Μαγνησίας και των νησιών και να κατευθύνει 7 εκ. ευρώ με διαδικασίες-εξπρές στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών, λόγω κορωνοϊού. Πριν λίγες μέρες μάλιστα η Περιφέρεια Θεσσαλίας προμήθευσε το Δήμο Σκιάθο με δύο κινητές μονάδες υγείας και μία κάψουλα αρνητικής πίεσης, προκειμένου να διασφαλίζεται η διακομιδή ασθενούς και να αποτρέπεται η διασπορά του ιού.

Και από τις δύο πλευρές τονίσθηκε η συνέχιση της καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και όλων των υγειονομικών μονάδων, προκειμένου να αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

error: Content is protected !!