Χρυσοβελώνη: Η σκέψη μας στην Κύπρο

5c41807fcd3a185ec9511763
milonas 728x90 1
728x110 2

Αναφορικά με την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, η τ. υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε δήλωσή της τονίζει:

« Η σκέψη όλων μας σήμερα 20 Ιουλίου ταξιδεύει με σεβασμό στους χιλιάδες γενναίους Κύπριους και Ελλαδίτες που αγωνίστηκαν υπερασπιζόμενοι τα πάτρια εδάφη, σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους, στους δεκάδες εκατοντάδες πρόσφυγες και στους αγνοούμενους. Εκείνες τις ημέρες ο Ελληνισμός βίωσε μια εθνική τραγωδία και οι ευθύνες είναι δεδομένες.

Στο όνομα της Δικαιοσύνης και της διεθνούς νομιμότητας η Ελλάδα και η Κύπρος δεν πρόκειται να δεχθούν ως τετελεσμένα τις συνέπειες της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και της παράνομης κατοχής και θα συνεχίσουν να δίνουν τον δίκαιο αγώνα υπεράσπισης των εθνικών δικαίων μέχρι την τελική δικαίωση.

Υποχρέωση όλων σήμερα, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής προς όσους έδωσαν τις ζωές τους, ή και όσους αγνοούνται ακόμα, είναι, μέσα από την ενότητα και τη συλλογική δράση,να απαντήσουμε, σαν τιμή, με την απελευθέρωση, την απαλλαγή από τα κατοχικά στρατεύματα, την επανένωση της Κύπρου.Τιμούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία, τη νομιμότητα και την ελευθερία!»

error: Content is protected !!