Νέος ψηφιακός αναμεταδότης για το Ανατολικό Πήλιο

ARGALASTI
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ανακοινώθηκε από τον Στέλιο Πέτσα, μετά από παρέμβαση του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου

Νέο σύγχρονο ψηφιακό αναμεταδότη, ο οποίος θα εξαλείψει το σημερινό πρόβλημα αδυναμίας λήψης του σήματος της ΕΡΤ σε περιοχές του Ανατολικού Πηλίου, εξήγγειλε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.

KENT728X100 1

Με την ερώτησή του (25/6/2020) ο Χρήστος Μπουκώρος μετέφερε το αίτημα κατοίκων της περιοχής για λήψη σήματος της δημόσιας ελληνικής τηλεόρασης, ζητώντας την τοποθέτηση αναμεταδότη.

Ο αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης υφυπουργός απάντησε ότι η ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου αντιμετωπίζει προβλήματα λήψεως του σήματος της ΕΡΤ, καθώς η λήψη του εν λόγω σήματος γίνεται απευθείας από το Κ.Ε. Χορτιάτη.

Όπως προσθέτει, ο τοπικός αναμεταδότης της ΕΡΤ στην περιοχή, στην θέση Κισσός, ο οποίος ήταν εκτός λειτουργίας το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω βλάβης, και ο οποίος καλύπτει τηλεοπτικά τις κοινότητες Ζαγορά, Μακρυράχη, Πουρί και Μούρεσι, επισκευάστηκε και ενισχύθηκε η λειτουργία του.

«Είναι όμως επιτακτική ανάγκη, για τον εν λόγω αναμεταδότη, να αντικατασταθεί με νέο σύγχρονο ψηφιακής τεχνολογίας με δυνατότητα τηλεχειρισμού και λήψεως δορυφορικού σήματος και για το λόγο αυτό η ΕΡΤ είναι σε διαδικασία προμήθειας τέτοιου αναμεταδότη για τη συγκεκριμένη θέση», επισημαίνεται στην απάντηση του κ. Πέτσα.

Στην απάντηση σημειώνεται ότι «όταν υλοποιηθεί η προαναφερθείσα προμήθεια, η περιοχή του Ανατολικού Πηλίου δεν θα χρειάζεται να λαμβάνει σήμα από το Κ.Ε. Χορτιάτη απ’ όπου παρατηρούνται διαλείψεις στην διάδοση του σήματος και παρεμβολές από την εκπομπή σήματος γειτονικού κράτους στον ίδιο δίαυλο με αυτόν της ΕΡΤ.

Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, είναι αναγκαίο να αντικατασταθεί ο αναμεταδότης στη θέση Χορτιάτη με αναμεταδότη ψηφιακής τεχνολογίας, ώστε να μην υπάρχουν διαλείψεις και να υπάρχει δυνατότητα τηλεχειρισμού για να είναι δυνατή η εξ αποστάσεως παρακολούθηση της λειτουργίας του».

error: Content is protected !!