ΤΩΡΑ: Τι λένε οι λοιμωξιολόγοι για τα κρούσματα του Βόλου

1100 5c2d8745 658a 438f bfd5 ebd5dbd13eaa
milonas 728x90 1
728x110 3

Αναστάτωση δημιουργήθηκε στην τοπική κοινωνία του Βόλου, το βράδυ της Δευτέρας, μετά και την ανακοίνωση τρίτου κρούσματος κορωνοϊού στην πόλη.

Μετά την 40χρονη κομμώτρια και την 81χρονη, η οποία είχε δεχθεί τις υπηρεσίες της 40χρονης, ένας 17χρονος βρέθηκε θετικός στον φονικό ιό, σημαίνοντας συναγερμό στον ΕΟΔΥ.

Η περίπτωση του 17χρονου προέκυψε από την ιχνηλάτιση που έκανε σήμερα στη συνοικία της Αγίας Άννας στον Βόλο, κλιμάκιο του Οργανισμού, για να διαπιστώσει τη διασπορά του ιού στα μέλη των οικογενειών των δύο γυναικών.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το TheNewspaper.gr ο 17χρονος είναι συγγενικό πρόσωπο της 40χρονης γυναίκας και ειδικότερα ανιψιός της.

Τα θετικά νέα έρχονται από το περιβάλλον της ηλικιωμένης γυναίκας, το οποίο είναι καθαρό, χωρίς μέχρι στιγμής κανείς από τους ανθρώπους που ήρθε σε επαφή να έχει παρουσιάσει ανησυχητικά συμπτώματα.

Οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ εμφανίζονται καθησυχαστικοί, καθώς η διασπορά του κορωνοϊού είναι πολύ μικρή, αφού από τα τεστ προέκυψε μόνο ένα θετικό νέο κρούσμα.

Η κατάσταση της υγείας του 17χρονου είναι καλή, και παρουσιάζει πολύ ήπια συμπτώματα.

«Θα ανησυχούσαμε αν το κρούσμα ήταν ορφανό. Τώρα ξέρουμε από που μεταδόθηκε και η εξάπλωση έχει περιοριστεί» λέει στο TheNewspaper.gr γνωστός επιδημιολόγος του ΕΟΔΥ.

error: Content is protected !!