Κ. Πανταζώνας: Να σας θυμίσω τι είναι το open mall;

ΠΑΝΤΑΖΩΝΑΣ 400x258 1
stergiou
fotou
728x110 3

Γράφει ο επιμελητηριακός σύμβουλος και Μέλος Επιτροπής διαβούλευσης Δήμου Αλμυρού Κων. Πανταζώνας

728X100

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αναμόρφωσης και αναβάθμισης των οδών που δεν εντάχθηκαν στην βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ύψους 1.654.334 ευρώ (εκ των οποίων 1.486.334 ευρώ για τον Δήμο Αλμυρού και 168.000 ο προϋπολογισμός για το Επιμελητήριο Μαγνησίας) παρεμβαίνει στις οδούς (Ερμού, Αθηνάς, Ανθέων, Όθρυος, Γρηγοριάδου και Αθηνών) για να αποκτήσουν την ανάλογη εικόνα της νέας κεντρικής πλατείας, εξαλείφοντας την ανισότητα και την ανομοιομορφία που παρουσιάζεται μέχρι τώρα στην υπάρχουσα εικόνα της αγοράς, με τους παρακάτω τρόπους:

  1. Η ανάπλαση-αναβάθμιση του δημοσίου χώρου (δημιουργία υπεραξίας στην περιοχή μέσω κατάλληλης δένδρο φύτευσης, του σωστού σκιασμού του δημοσίου χώρου και της εκμετάλλευσης των νέων τεχνολογιών).
  2. Εγκατάσταση συστήματος παροχής ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο
  3. Η προμήθεια και η εγκατάσταση ενός ηλεκτρονικού οχήματος (για μεταφορά των επισκεπτών από κόμβους μεταφορών χωρίς αντίτιμο)
  4. Δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας και κοινών «έξυπνων» εφαρμογών ως οικοσύστημα αλληλεπίδρασης και συνέργειας όλων των ενδιαφερόμενων μερών.
  5. Προβολή και προώθηση του branding της περιοχής Αλμυρού (μέσω της διοργάνωσης εκδηλώσεων και ραδιοφωνικών spot).
Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται σε 22 μήνες, με ημερομηνία έναρξης 1.3.2019 και ημερομηνία ολοκλήρωσης 31.12.2020.Ο Δήμος Αλμυρού κατατάσσεται στην 18η θέση έγκρισης από τις συνολικά 56 προτάσεις που υποβλήθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο.Η απροθυμία του Δήμου Αλμυρού και όλων των δημοτικών παρατάξεων να υιοθετήσουν τις δυνατότητες του προγράμματος, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της συνολικής εικόνας της αγοράς, προξενεί κινδύνους ικανούς να οδηγήσουν στην απένταξη του λόγω χρόνου.Παρότι υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση, δεν είναι σίγουρο αν θα
αξιοποιηθεί ο επιπλέον χρόνος, δεν μπορούμε να κυνηγάμε τις παρατάσεις και να αφήνουμε αναξιοποίητο τον αρχικό χρόνο υλοποίησης.Ως επιμελητηριακός σύμβουλος Μαγνησίας καλώ όλη τη σύνθεση του Δημοτικού συμβουλίου (καθώς δεν υπάρχει πλειοψηφία από την διοικούσα δημοτική αρχή) να πάρει επίσημα θέση άρωντας οτιδήποτε λειτουργεί ανασταλτικά ως προς την άμεση έναρξη του προγράμματος, επιφέροντας υλιστική στήριξη τόσο στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων όσο και στους υπόλοιπους συναδέλφους μου.

error: Content is protected !!