ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θα ερευνηθεί αν ο Τσίπρας είναι ο ιθύνων νους της σκευωρίας

2903969
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Εγκληματική οργάνωση χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα Τετάρτη από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση και τη μυστική ψηφοφορία για την απόφαση περί παραπομπής του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για την υπόθεση Novartis. 

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για σκευωρία, με σκοπό την πολιτική εξόντωση του ίδιου και βουλευτών του ΚΙΝΑΛ.

«Ήθελαν εκλογές με τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και οικονομικά στελέχη υπό την πιο ατιμωτική κατηγορία ότι δήθεν όλοι πληρωθήκαμε από τη Novartis», είπε χαρακτηριστικά. «Ήθελαν να εφαρμόσουν στην πολιτική το νόμο της ζούγκλας, να βάλουν φυλακή δυο τρεις για να κερδίσουν τις εκλογές», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Μιλώντας για «ολοκληρωτισμό από την πίσω πόρτα» και χαρακτηρίζοντας ως συμμορία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι η αντίδρασή του, διά της νομικής οδού, ήταν μονόδρομος.

«Τους τάραξα στη νομιμότητα. Τι κάνει ένας πολίτης όταν θίγεται η τιμή και η υπόληψή του; Προσφεύγει στη δικαιοσύνη. Κανένας δεν πίστεψε αυτές τις ψεκασμένες κατηγορίες. Η αστική συμπεριφορά είναι αμείλικτη στη σκευωρία», είπε.

«Το μέχρι τέλους δεν είναι μνημόνιο να το σκίσει ο Τσίπρας με ένα νόμο και ένα άρθρο, δεν είναι δημοψήφισμα, είναι στάση ζωής και κώδικας αξιών».

Αναφερόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο και απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε: «Αν είναι αθώος δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχείτε. Τι ακριβώς υπερασπίζεται ο κ. Τσίπρας, την πολιτική αθλιότητα;».

«Έχετε γίνει όμηροι του Παπαγγελόπουλου και θα σας κάψει».

«Ποιοι ήταν οι φυσικοί αυτουργοί του; Ποιοι άλλοι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση; Τι εντολές έπαιρνε ο Παπαγγελόπουλος από τον κ. Τσίπρα;»

«Θα διερευνηθεί κάποια στιγμή στην ανάκριση και ποιοι ήταν πάνω από τον Παπαγγελόπουλο. Δηλαδή θα φανεί αν ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του Παπαγγελόπουλου ή ο ιθύνων νους της σκευωρίας», πρόσθεσε.

Το μέχρι τέλους ήταν η αντίδραση ενός πρώην πρωθυπουργού όταν άνοιξε η δικογραφία και είδε να κατηγορείται από δυο κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες ότι με μια τροχήλατη βαλίτσα δωροδοκήθηκε. Δεν είχα δικαίωμα να δώσω ούτε δράμι αξία στις συκοφαντίες τους. Το μέχρι τέλους ήταν υπόσχεση για την αναζήτηση της αλήθειας. Το μέχρι τέλους είναι στάση ζωής, δεν είναι μνημόνιο για να το σκίσει ο κ. Τσίπρας. Είναι το “ποτέ ξανά”. Δεν είναι ψήφος εκδίκησης αλλά αποτροπής. 

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Αν ένας πρωθυπουργός είναι ένοχος, να πάει φυλακή».

«Ψηφίστε την παραπομπή Παπαγγελόπουλου. Αν είναι αθώος δεν έχετε κανέναν λόγο να ανησυχείτε. Αν είναι ένοχος όμως τι ακριβώς υπερασπίζεται ο κ. Τσίπρας; Ορθώς ανησυχείτε. Μένει να διερευνηθεί ποιοι ήταν και οι φυσικοί αυτουργοί του κ. Παπαγγελόπουλου. Διακρίνω πως ανησυχείτε γιατί θα διερευνηθεί και ποιοι άλλοι συμμετείχαν. Μήπως ο κ. Τσίπρας είναι ιθύνων νους της σκευωρίας; 

Είχε πει ο κ. Τσίπρας από μόνος του άντε και έστησε την σκευωρία ο Παπαγγελόπουλος, μόνος του; ποιος κυβερνούσε. Σε αυτό συμφωνώ με τον κ. Τσίπρα. Δεν σας κυνηγάει ο Σαμαράς αλλά οι δικοί σας και οι πομπές σας: ο παππάς, ο μανόλο , η Γεροβασίλη και ποιος ξέρει και τι άλλα θα αποκαλυφθούν».

«Μέχρι τέλους για την Δικαιοσύνη, μέχρι τέλος για την πατρίδα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κλείνοντας την παρέμβασή του στη Βουλή.

KEN 2

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!