Εκπαιδευτική δράση των ΚΔΑΠ στον εκθεσιακό χώρο «Ρήγα Βελεστινλή»

thumbnail received 753576575390028
milonas 728x90 1
728x110 2

Τα ΚΔΑΠ Δήμου Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με την ομάδα τουριστικής προβολής του δήμου, πραγματοποίησαν επίσκεψη-ξενάγηση στον Εκθεσιακό Χώρο «Ρήγας Βελεστινλής», στο Βελεστίνο και στην Υπέρεια Κρήνη.

Τα παιδιά, λόγω της μεγάλης συμμετοχής χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις και ξεναγήθηκαν από τον ιστορικό Γιώργο Σαββανάκη, μαθαίνοντας για η ζωή και το έργο του Ρήγα, καθώς και τη ιστορία των αρχαίων Φερών και της Υπέρειας Κρήνης.

Τα παιδιά συνόδευσαν ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ, κ. Χρήστος Σπαθής και εκπαιδευτικοί των ΚΔΑΠ. Στο τέλος της ξενάγησης πραγματοποιήθηκαν δράσεις, όπως ζωγραφική, με θέμα τα όσα οι μαθητές έμαθαν και γνώρισαν από την ξενάγηση.

Ο κ. Σπαθής αναφέρθηκε: «Στόχος της συγκεκριμένης επίσκεψης ήταν τα παιδιά να ενημερωθούν για την ιστορία του τόπου τους, καθώς επίσης και για την ιστορική προσωπικότητα του Ρήγα Βελεστινλή. Θα ακολουθήσουν ανάλογες δράσεις, όχι μόνο πολιτιστικού αλλά κοινωνικού και αθλητικού περιεχομένου με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση των παιδιών και πάντα σεβόμενοι και τηρώντας τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ».

error: Content is protected !!