Αυτοψία Τριαντόπουλου: Μέχρι τέλος του χρόνου στις Σποράδες το πλωτό ασθενοφόρο [εικόνες]

111713396 2074256716052549 8627101521959351594 n
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε σήμερα ο βολιώτης Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος, όπου είχε την ευκαιρία, με τους Γενικούς Γραμματείς Χριστιάνα Καλογήρου και Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, να «γνωρίσουν» από κοντά το πρώτο -από τα έξι- πλώτο ασθενοφόρο που παρέλαβε το Λιμενικό Σώμα.

KEN 2

Πρόκειται για ένα πρότυπο σκάφος, το οποίο κατασκευάστηκε στην Ελλάδα και στο σχεδιασμό του οποίο συμμετείχαν τα αρμόδια στελέχη -που τους ξενάγησαν και στους χώρους του πλωτού ασθενοφόρου.

Είναι ένα σκάφος που μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια και την προβλεπόμενη υποστήριξη -στο πλαίσιο της σύμπραξης με το ΕΚΑΒ- μέχρι και τρεις ασθενείς, ενώ υπάρχει ειδικός χώρος και για τους οικείους των ασθενών.

Είναι ένα σκάφος που -καθώς συνεχίζεται η παραγωγή- εκτιμάται ότι θα βρίσκεται μέχρι τέλους του έτους και στις Βόρειες Σποράδες, εξοικονομώντας σε χρόνο παραγωγής περισσότερο του ενός έτους από την αρχική εκτίμηση. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, τόσο σε όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας όσο και σε όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών της Μαγνησίας.

Δείτε εικόνες:

error: Content is protected !!