ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρέμβαση Μαραβέγια για την τροποποίηση της προκήρυξης της ΕΕΤΑΑ που αφορά τους παιδικούς σταθμούς

maravegias voulil 2

Το αίτημα τροποποίησης της προκήρυξης που εξέδωσε η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α) για το πρόγραµµα «Εναρµόνιση Οικογενειακής και Επαγγελµατικής Ζωής» 2020-2021, που επιδοτεί τη φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, προώθησε με Αναφορά του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

KEN 728X100

Η Αναφορά του κ. Μαραβέγια βασίζεται σε επιστολή ενδιαφερόµενης µητέρας σύμφωνα με την οποία δημιουργείται πρόβλημα από την πρόβλεψη ότι «ο αριθμός των θέσεων που προσφέρουν οι Δομές δεν μπορεί να υπερβαίνει το 70% της δυναμικότητας για τις κατηγορίες δομών Α1, Α2, Β1, Β2, ενώ για τις κατηγορίες Β3, Γ και Δ το 100%…», καθώς δεν έχει προβλεφθεί η επέκταση του ποσοστού στο σύνολο της δυναμικότητας της αδείας της εκάστοτε δομής στο 110% συνυπολογιζόμενης της νόμιμης προσαύξησης του 10%.

Συνέπεια αυτής της μικρής, αλλά τόσο σημαντικής, παράλειψης είναι ότι οι μητέρες (ιδιωτικού τομέα και άνεργες) θα έχουν voucher αλλά δεν θα μπορούν να τα ενεργοποιήσουν εξαιτίας του ορίου του 70% και θα κληθούν να αποδώσουν,από το χαμηλό τους εισόδημα, το αντίτιμο της φιλοξενίας των παιδιών τους στις δομές.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται επιβεβλημένο να επαναληφθεί η πρόσκληση όσον αφορά το επίμαχο σημείο και να προστεθεί στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» 2020-2021 ότι «η επέκταση του ποσοστού συμμετοχής των Δομών στο 110% αντί του 70%, εφόσον μετά το πέρας των οριστικών αποτελεσμάτων, υπάρχουν κενές θέσεις στις Δομές και voucher που μπορούν να ενεργοποιηθούν και αφορούν τις κατηγορίες Α1, Α2, Β1, Β2». Όπως επισημαίνεται «είναι ο μόνος τρόπος για να μην βρεθούν οι μητέρες στη δυσάρεστη έκπληξη, ενώ θα διαθέτουν voucher, να μη μπορούν, εξαιτίας μιας μικρής παράλειψης, να τα ενεργοποιήσουν και να χρειαστεί να πληρώσουν οι ίδιες τη φιλοξενία των απιδιών τους για την περίοδο 2020-2021».

Με την Αναφορά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει το πρόβλημα που δημιουργείται, ώστε να δρομολογηθούν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες για την επίλυσή του.

error: Content is protected !!