Στήριξη Ζέττας Μακρή στον περιφερειακό Tύπο για τη δημοσίευση των δημοσίων διακηρύξεων

MAKRI 44
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, διά της καταθέσεως κοινοβουλευτικής αναφοράςσήμερα, Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, προς τους αρμόδιους Υπουργούς  Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, διαβίβασε κοινή επιστολή της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ) και του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ), με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας για μονοετή παράταση των υποχρεωτικών καταχωρίσεων του Δημοσίου στον περιφερειακό και τοπικό τύπο.

KENT728X100 1

Όπως αναφέρεται, χαρακτηριστικά, στη συγκεκριμένη επιστολή, πάγιο αίτημα της ΕΙΕΤ και του ΣΗΠΕ αποτελεί η διατήρηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα των δημοσιεύσεων των δημοσίων διακηρύξεων και προκηρύξεων χωρίς ημερομηνία λήξηςστον περιφερειακό Τύπο, ως θεσμική «σταθερά», προκειμένου να μην απειλείται η βιωσιμότητα των συγκεκριμένων εκδοτικών επιχειρήσεων και να μην ακυρώνεται κάθε δυνατότητα μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και επενδύσεων (προσλήψεις, ψηφιακή αναβάθμιση κ.λπ.) για τον περιφερειακό τύπο. Παράλληλα, διασφαλίζονται οι αρχές της διαφάνειας, της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης και της ευρείας ενημέρωσης των πολιτών.

Δεδομένου ότι ο υποχρεωτικός χαρακτήρας των δημοσιεύσεων είναι στοιχειώδης  και αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας καθώς προάγει τη διαφάνεια και τη χρηστή διαχείριση,η κ. Μακρή,αντιλαμβανόμενη το  εύλογο του αιτήματος των δύο μεγάλων ενώσεων του περιφερειακού τύπου, ζητεί από τους, εξαιρετικά ευαισθητοποιημένουςστα ζητήματα αυτά, αρμόδιους υπουργούς, ναεξετάσουν τη δυνατότητα αυτή.

.

error: Content is protected !!