Κων. Μαραβέγιας: Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τις επενδύσεις στην πρωτογενή παραγωγή

Maravegias 2
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Για τις προοπτικές νέων επενδύσεων στην πρωτογενή παραγωγή μίλησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, την Παρασκευή 24 Ιουλίου, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με αντικείμενο την απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων στον πρωτογενή τομέα. Παράλληλα, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κιλελέρ, λέγοντας πως η μικρή ανταπόκριση πολιτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι ο κ. Τσίπρας δεν πείθει στο ρόλο του επαναστάτη προστάτη των αγροτών.

Ειδικότερα, αναφερόμενος καταρχάς στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε την απλούστευση της έγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων υδατοκαλλιέργειας, κτηνοτροφίας και άλλων υποστηρικτικών δραστηριοτήτων, με στόχο τη βελτίωση του περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο καλούνται να επιχειρήσουν οι ιδιοκτήτες τους. «Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως με τη μείωση της γραφειοκρατίας και των διοικητικών βαρών» είπε και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την απλή ηλεκτρονική γνωστοποίηση, όχι αδειοδότηση, της λειτουργίας τέτοιων εκμεταλλεύσεων με την κατάργηση όλου του αντίστοιχου χαρτοβασιλείου. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο βουλευτής στη δυνατότητα αξιοποίησης αγροτικού κεφαλαίου για την παραγωγή και ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι στη Μαγνησία βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα επενδυτικά σχέδια για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων. «Πρόκειται για επενδύσεις που θα ενισχύσουν τόσο το εισόδημα των αγροτών όσο και την παραγωγή «πράσινης» ενέργειας σε ένα νομό όπως η Μαγνησία που διαθέτει πολύ μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές», τόνισε. 

Ο κ. Μαραβέγιας έδωσε, επίσης, έμφαση στην προώθηση των στρατηγικών επενδύσεων στην περιφέρεια, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό οι όποιοι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να χρησιμοποιούν έναντι τιμήματος φυσικά, που θα καταβάλουν στο κράτος, δημόσιες εκτάσεις, προκειμένου να διευκολύνουν την εγκατάσταση ή λειτουργία παραγωγικών μονάδων. Γενικότερα, για την ελληνική περιφέρεια και ειδικά για τη Μαγνησία, που διαθέτει ένα τεράστιο ανεκμετάλλευτο δυναμικό στην ύπαιθρό της, δίνεται ένα ισχυρό κίνητρο σε καινούργιους επενδυτές να έρθουν με καλύτερες προοπτικές και να εγκαταστήσουν τις επιχειρήσεις τους, όπως είπε.  

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μαγνησίας υπογράμμισε την ταχύτητα με την οποία το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αντιμετώπισε τα οξυμένα προβλήματα των αιγοπροβατοτρόφων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι  φέτος εκδόθηκε συντομότερα από κάθε άλλη φορά η απόφαση του αρμόδιου Υπουργού για τον καθορισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης για το έτος 2019 στον τομέα του πρόβειου και αίγειου κρέατος. Ενδεικτικά, μάλιστα, ανέφερε ότι μόνο για το συγκεκριμένο είδος ενίσχυσης και μόνο για το 2019 καταβλήθηκε σε 640 κτηνοτρόφους της Μαγνησίας ποσό ύψους 1,1 εκατομμυρίων ευρώ. 

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα 

Κλείνοντας, κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αναγνωρίσουν τα θετικά μέτρα που υλοποιεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, λέγοντας ότι η απόλυτη άρνηση κάθε υπαρκτής βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των αγροτών, τους απαξιώνει στα μάτια τους και οδηγεί τον αντιπολιτευτικό τους λόγο στη φαιδρότητα. Στο σημείο αυτό ο κ. Μαραβέγιας επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κιλελέρ. 

«Αγγίζοντας τα όρια του γραφικού, εμφανίστηκε σαν νέος Μαρίνος Αντύπας. Όμως, η μικρή προσέλευση πολιτών και η χαμηλής έντασης ανταπόκριση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία, απέδειξε ότι ο κ. Τσίπρας δεν πείθει στο ρόλο του επαναστάτη προστάτη των αγροτών. Κι αυτό γιατί πήγε απλά να καταγγείλει την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τα πάντα, ξεχνώντας ταυτόχρονα πολύ βολικά όλα τα πεπραγμένα της δικής σας κυβέρνησης», τόνισε. 

Κατηγόρησε, επίσης, τον Αλ. Τσίπρα ότι έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί μέχρι και τη δήθεν ολόπλευρη στήριξή του στο συνεταιριστικό κίνημα, ξεχνώντας να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τον Μάρτιο το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Αντίθετα, «η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μερίμνησε για όλους τους αγρότες, βοήθησε ουσιαστικά τους συνταξιούχους του ΟΓΑ ώστε να συνεχίσουν να ασχολούνται με την παραγωγή, χωρίς να χάνουν από τη σύνταξή τους. Η Νέα Δημοκρατία στήριξε αγρότες και αλιείς με 150 εκατομμύρια ευρώ μόνο για τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών του κορωνοϊού και απελευθερώσαμε και 50 εκατομμύρια ευρώ σε ενισχύσεις de minimis», κατέληξε ο κ. Μαραβέγιας. 

error: Content is protected !!