Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου «συναντά» τον Ξενώνα Νοσοκομείου

ypnotirio astegon dimos patreon
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ και του Ξενώνα Βραχείας Παραμονής Ενηλίκων «Αριάδνη»  του Δ. Βόλου πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών για την λειτουργία των δύο φορέων. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν τα κοινά χαρακτηριστικά του Ξενώνα Αριάδνη και του Ξενώνα Αστέγων τα οποία είναι πως οι δύο στεγαστικές αυτές δομές έχουν μεταβατικό χαρακτήρα και στοχεύουν στην βραχεία παραμονή των ωφελουμένων και στην αυτονόμησή τους. 

KEN 1

Ο Ξενώνας Αριάδνη δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Ψυχαργώς Β΄ Φάση, λειτουργεί από το 2010 και αποτελεί μια μονάδα όπου παρέχονται ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες σε άτομα με ψυχικές διαταραχές. 

Συζητήθηκε πως στον  Ξενώνα Αστέγων Βόλου, τη συγκεκριμένη περίοδο φιλοξενούνται 18 άτομα ανήλικα και ενήλικες και δίδεται έμφαση στην ανάπτυξη των στρατηγικών τους στην εύρεση εργασίας και στην οικονομική τους ανεξαρτητοποίηση.

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου – Πράξη «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 εντάσσεται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 και αποτελεί έργο του ολοκληρωμένου προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) Βόλου. 

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο 2421091614 είτε στο email: [email protected]. Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00 με 15:00.

error: Content is protected !!