Μελβούρνη: Θρήνος στην ομογένεια για 11 νεκρούς σε γηροκομείο από κορωνοϊό

2906711
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Θρήνο, αναστάτωση και οργή προκαλούν στην ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης, οι θάνατοι ηλικιωμένων από κορωνοϊό σε οίκο ευγηρίας, όπου φιλοξενούνται κυρίως ομογενείς της Αυστραλίας. Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, 11 ηλικιωμένοι κατέληξαν, ενώ πολλοί νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Από τους 150, συνολικά οι 84 ηλικιωμένοι έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό με πολλούς να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μάλιστα, ο κ. Γιάννης Ατζαράκης, γιος 77χρονης θετικής στον κορωνοϊό, είπε στον ΣΚΑΪ: «Είναι στο νοσοκομείο 7 ημέρες. Είναι με οξυγόνο, με μάσκα και με φάρμακα. Είναι στην πόρτα του θανάτου. Και μας λένε κάθε μέρα να περιμένεις το χειρότερο».

Πολλές είναι και οι καταγγελίες για τη μη έγκαιρη λήψη μέτρων. Ο κ. Σπύρος Βασιλάκης έχει βίντεο που υποστηρίζει ότι τραβήχτηκε αφού είχε ήδη διαγνωσθεί το πρώτο κρούσμα σε εργαζόμενο του γηροκομείου και δείχνει μία γυναίκα από το προσωπικό να δίνει λουλούδια στη μητέρα του, χωρίς μάσκα και γάντια. Λίγες μέρες μετά, βρέθηκε θετική και μέσα σε δύο εβδομάδες, πέθανε. 

Σχετικά με αυτό, ο κ. Ατζαράκης δήλωσε: «Πήρε η αδερφή μου τηλέφωνο και της είπαν ότι άρχισαν και βρίσκουν προσωπικό που έχει κορωνοιό. Και η αδερφή μου λέει αυτό είναι σοβαρό θέμα γιατί δεν μας είπατε τίποτα; Και λέει στείλαμε email σε όλες τις οικογένειες. Αυτό ήταν μπούρδες. Εγώ περίπου 5, 6 φορές την ημέρα έκανα τηλεφώνημα με τα παράπονα , λέω γιατί έχετε βγάλει αυτή την απόφαση να μην εξετάσετε όλον τον κόσμο; Μπορεί να βγει σε κακό αποτέλεσμα. Και μου λέγανε Γιάννη συγγνώμη, περιμένουμε την κυβέρνηση να μας πει τι να κάνουμε».

Αυτό πάντως που φαίνεται να έκανε το γηροκομείο, σύμφωνα με κύριο Βασιλάκη, είναι να στείλει ειδοποιητήριο για να πληρώσει τη διαμονή της τον Αύγουστο, μία ημέρα μετά το θάνατό της. «Ούτε να μας δώσουν τα συλλυπητήρια τους. Ξέρετε τι μας δώσανε; Τον λογαριασμό για τον επόμενο μήνα.», είπε ο κ. Βασιλάκης.

Η υπουργός Υγείας της Βικτώριας, Τζένη Μικάκου, με δυσκολία συγκράτησε τη συγκίνησή της, όταν αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στο γηροκομείο της «Βασιλειάδας». Αρκετοί από τους ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης, καθώς η κατάστασή τους κρίθηκε σοβαρή. Επίσης, έχουν μολυνθεί και 21 μέλη του προσωπικού του γηροκομείου.

Από την πλευρά του πάντως, ο οίκος ευγηρίας υποστηρίζει πως από την πρώτη στιγμή ακολούθησε τις οδηγίες της κυβέρνησης λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

KENT728X100 1

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!