Μαρτυρία: Πως έζησα την περιπέτεια του κορωνοϊού – Η 25χρονη Βολιώτισσα μιλάει στο TheNewspaper.gr

Στιγμιότυπο 2020 07 28 1.21.03 πμ
milonas 728x90 1
728x110 1

Τη δική της περιπέτεια με τον κορωνοϊό περνά η 25χρονη Βολιώτισσα Σταυρούλα Σπύρου, το όνομα της οποίας συζητήθηκε έντονα τις τελευταίες ημέρες, αφού αποτελεί μία από τις στενές συνεργάτιδες του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου.

Η Σταυρούλα δεν πίστευε ποτέ οτι ο COVID-19 θα της χτυπήσει την πόρτα και μέσα σε λίγες ώρες η ζωή της άλλαξε, αφού τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία της, αλλά και η υγεία των δικών της ανθρώπων, αφού ο ιός μεταδόθηκε και στον πατέρα της και στα δύο της παιδιά.

Η ίδια, μιλάει σήμερα στο TheNewspaper.gr, εξηγώντας όλα όσα θέλει να μάθει ο πολίτης που ανησυχεί για την υγεία του, από την εξάπλωση της πανδημίας, που έφτασε και στον Βόλο, με αυξανόμενα κρούσματα καθημερινά.

Ποια ήταν η πρώτη της αντίδραση όταν έμαθε ότι ήταν θετική στον ιό; Ποια ήταν τα συμπτώματα που την οδήγησαν να κάνει τεστ; Πως την αντιμετώπισε ο Αχιλλέας Μπέος μετά την δημοσιοποίηση της είδησης; Σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα απαντά η Σταυρούλα Σπύρου η οποία μόλις ξεμπερδέψει από τον κορωνοϊό, θα είναι και από τους λίγους Βολιώτες που θα έχουν ανοσία.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Μαρέδη

Κατ’ αρχάς πως είναι η κατάσταση της υγείας σου σήμερα, αλλά και των δικών σου ανθρώπων;

Είμαι πολύ καλά στην υγεία μου και εγώ και τα παιδιά. Δόξα τω Θεώ είμαι από τους τυχερούς που το περνάνε με πολύ ήπια συμπτώματα. Τα παιδιά είναι ασυμπωματικά. Ο μπαμπάς μου δυστυχώς χρειάστηκε να νοσηλευτεί και βρίσκεται ακόμα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης σε σταθερή κατάσταση. Έχει ξεκινήσει αγωγή και περιμένουμε…

Πως κόλλησες τον COVID-19;

Κόλλησα από συγγενικό μου πρόσωπο που ήρθε από το εξωτερικό. Στα τεστ του αεροδρομίου βγήκε αρνητική αλλά μετά όταν ανέβασε πυρετό επανέλαβε το τεστ και ήταν θετικό. Δυστυχώς, είναι κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί στον καθένα γιατί είναι ένας ιός που κάνει μέρες να εκδηλωθεί συνήθως και μόνο με καραντίνα περιορίζεται.

Ήσουν από εκείνους που έλεγαν οτι είναι σχεδόν αδύνατον να κολλήσεις ή φοβόσουν, όταν άκουγες στην τηλεόραση και διάβαζες στα ΜΜΕ για την εξέλιξη της νόσου;

Νομίζω δεν ανήκα σε καμία από τις 2 κατηγορίες. Παρακολουθούσα τις εξελίξεις της νόσου αλλά χωρίς ιδιαίτερο φόβο. Αγχωνόμουν περισσότερο για τους δικούς μου ανθρώπους παρα για εμένα.

Τηρούσες τα μέτρα ατομικής προστασίας;

Τηρούσα τα μέτρα ειδικά κατά την περίοδο της καραντίνας. Τώρα οφείλω να ομολογήσω πως είχα επαναπαυτεί καπως.. όχι όμως ότι δεν πρόσεχα!

Ποια συμπτώματα είχες και αποφάσισες να κάνεις το τεστ;

Είχα βραχνάδα και ενόχληση στο λαιμο αλλά όχι πόνο … και για μια μέρα είχα δέκατα ! Από τότε τίποτα !

Πως περνάς τις ημέρες της καραντίνας;

Τις πρώτες 2 μέρες μιλούσα συνεχώς στα τηλέφωνα με γνωστούς και φίλους οι οποίοι έμαθαν τα νέα και παίρναν τηλέφωνο για να με στηρίξουν ψυχολογικά κυρίως. Τώρα ασχολούμαι τις περισσότερες ώρες της μέρας με τα παιδιά, τον άντρα μου και ξεκίνησα και πάλι netflix (που είναι το σήμα κατατεθέν της καραντίνας).

Αισθάνθηκες να στοχοποιείσαι από κάποιους;

Φυσικά. Το χειρότερο με αυτό τον ιο είναι ότι σε στοχοποιούν και εκτός από την υγεία σου έχεις να νοιαστείς για το τι θα πει ο καθένας.

Μόλις το έμαθες, ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανες;

Πήρα τηλέφωνο κλαίγοντας τον άντρα μου. Θυμάμαι πως δεν πίστευα με τίποτα όταν έκανα το τεστ ότι θα έχω κορονοϊό. Έκλαιγα όχι από φόβο αλλα από άγχος για το ποιους έχω κολλήσει.

Με τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο σας συνδέει επαγγελματική και φιλική σχέση. Πως το αντιμετώπισε όλο αυτό;

Με τον δήμαρχο είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία από εκείνη τη μέρα. Ηταν από τα πρώτα άτομα που ειδοποίησα και όταν του είπα για το τεστ θυμάμαι πως μου είπε: ηρέμησε, θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα…θα το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία!

Φοβήθηκες για τους δικούς σου ανθρώπους;

Πολύ και ακόμα φοβάμαι… πιο πολύ για τη γιαγιά μου και τον πατέρα μου λόγω ηλικίας.

Τι θα συμβούλευες τον υπόλοιπο κόσμο;

Θα τους συμβούλευα να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, να μην πανικοβάλλονται και να μην στοχοποιούν όποιον έχει τον ιό. Είναι η νέα πραγματικότητα και πρέπει να ζήσουμε με αυτό.

Θα κάνεις ξανά τεστ για να μπορέσεις να επανενταχθείς στο κοινωνικό και επαγγελματικό σου περιβάλλον με ασφάλεια;

Θα κάνω τεστ τις επόμενες μέρες και εγώ και η οικογένεια μου και αν βγεί αρνητικό θα μπορέσουμε να ξαναβγούμε έξω. Ξέρω ότι θα βιώσω κάτι σαν κοινωνικό αποκλεισμό και το περιμένω αλλά εύχομαι να είναι σύντομο και να επιστρέψουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Τι θα σου μείνει από αυτή την εμπειρία;

Ποτέ να μη λέμε ποτέ και να μην κρίνουμε τους άλλους. Γιατί όλοι μπορούμε να βρεθούμε σε αυτή τη θέση ακόμα και αν προσέχουμε και η κακία του κόσμου τέτοιες στιγμές είναι το τελευταίο που χρειάζεται κάποιος που νοσεί.

error: Content is protected !!