Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη για το Ολοκαύτωμα της Αγχιάλου

Screenshot 3 7
stergiou
fotou
728x110 3

Με αφορμή την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Αγχιάλου η τ. υφυπουργός και βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε δηλωσή της, αναφέρει:

728X100 3

Η 30η Ιουλίου είναι μία φορτισμένη ημέρα για την ιστορία της Νέας Αγχιάλου, είναι μία ημέρα που ανασύρει από την συλλογική μνήμη των Αγχιαλιτών οδυνηρές αναμνήσεις, αφού είναι συνδεδεμένη με την καταστροφή της γενέτειρας των πρώτων κατοίκων αυτής της πόλης, της Αγχιάλου της Μαύρης Θάλασσας.

Την 30η Ιουλίου του 1906 η Αγχίαλος του Εύξεινου Πόντου, πυρπολήθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς, παραδομένη στο μίσος των Βουλγάρων εθνικιστών, ως αποτέλεσμα του σχεδίου προσάρτησης της Ανατολικής Ρωμυλίας από το Βουλγαρικό κράτος.Ωστόσο, παρά τις αντίξοες συνθήκες, η αδάμαστη θέληση των προσφύγων να δημιουργήσουν την νέα τους πατρίδα, η εργατικότητά τους και η αγάπη τους για την ζωή, είχαν σαν αποτέλεσμα η Νέα Αγχίαλος να αποκτά ζωή και να μεγαλώνει.

Τιμώντας την μνήμη των προσφύγων και ιδρυτών της πόλης, αποτίουμε με ευλάβεια φόρο τιμής σε όλους τους Αγχιαλίτες που αγωνίστηκαν αδιάκοπα, με πείσμα και με γενναιότητα και κατάφεραν να έχουν την Αγχίαλο ψηλά στην πορεία της ιστορίας.

error: Content is protected !!