ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έρχονται καταιγίδες μετά τον καύσωνα

hliow broxh
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός του επόμενου τριημέρου. Ενώ ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε κλοιό καύσωνα, με τον υδράργυρο τις επόμενες ώρες να σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς Κελσίου, το Σαββατοκύριακο χρειάζεται προσοχή από τους εκδρομείς καθώς αναμένονται έντονες καταιγίδες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Ιδιαίτερα μεγάλος θα είναι και ο κίνδυνος φωτιάς εξαιτίας των ισχυρών βοριάδων και της πολύ ξηρής ατμόσφαιρας, ιδιαίτερα το Σάββατο.

KEN 2

Όσον αφορά την Παρασκευή, 31 Ιουλίου, κυρίως σε κλειστές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα προσεγγίσουμε θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ μέσα στο Αιγαίο θα επικρατούν αρκετά ισχυροί βοριάδες, 6 έως 7 μποφόρ.

Το Σάββατο, 1η Αυγούστου, θα παραμείνει πολύ ζεστός καιρός, κυρίως από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, όμως στη βόρεια Ελλάδα τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πολύ ισχυρές καταιγίδες, ιδιαίτερα στην Κεντρική Μακεδονία, την Χαλκιδική και την Θεσσαλία. Δεν αποκλείεται εκεί να υπάρξει ακόμα και χαλάζι αλλά και καταιγίδες με έντονους κεραυνούς.

Την Κυριακή, 2 Αυγούστου, οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Παράλληλα επιμένουν και οι βοριάδες.

error: Content is protected !!