Πρώτος θάνατος στο Βιετνάμ από κορωνοϊό

2907774
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020, 12:10

Το Βιετνάμ ανακοίνωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο από COVID-19 έπειτα από τους επαίνους που είχε αποσπάσει παγκοσμίως η χώρα για την επιτυχημένη διαχείρισή της κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο «ασθενής 428», ένας 70χρονος, ο οποίος φαίνεται ότι μολύνθηκε με κορωνοϊό στην πόλη Ντανάνγκ, πέθανε σήμερα, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Βιετνάμ VNA.

Οι Αρχές του Βιετνάμ ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι κατέγραψαν 45 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Ντανάνγκ, τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων μέσα σε μία ημέρα ως τώρα, ενώ το Υπουργείο Υγείας ανέπτυξε ακόμα περισσότερους ειδικούς στην πόλη, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να περιορίσει την έξαρση.

Με τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ντανάνγκ ο συνολικός αριθμός στη χώρα ανήλθε σε 509.

Τα νέα κρούσματα μόλυνσης, άνθρωποι ηλικιών μεταξύ 27 και 87 ετών, συνδέονται με τρία νοσοκομεία και δύο κλινικές στην Ντανάνγκ, τουριστικό μαγνήτη, όπου εντοπίστηκε το Σαββατοκύριακο η πρώτη περίπτωση εντόπιας μετάδοσης του κορωνοϊού τους τελευταίους τρεις μήνες και πλέον.

Η χώρα των 96 εκατομμυρίων κατοίκων είχε περάσει 100 ημέρες χωρίς κρούσματα πριν από την αναπάντεχη έξαρση της επιδημίας που εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ντανάνγκ.

Οι Αρχές στην Ντανάνγκ κατασκευάζουν ένα νοσοκομείο εκστρατείας 1.000 κλινών για να αποσυμφορήσουν τα νοσοκομεία της πόλης, τέσσερα εκ των οποίων βρίσκονται σε καθεστώς lockdown έπειτα από την εμφάνιση κρουσμάτων εκεί.

Το Βιετνάμ διενεργεί μαζικά τεστ στην πρωτεύουσα, το Ανόι, απαγόρευσε τις συναθροίσεις στον οικονομικό αυτό κόμβο και παρότρυνε χιλιάδες ταξιδιώτες εντός της χώρας να ενημερώσουν τις Αρχές για την κατάστασή τους, καθώς οι Αρχές σπεύδουν για να αποτραπεί η διασπορά.

Το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε πως έστειλε task force ειδικών, μαζί με 1.000 μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στην Ντανάνγκ, για να αντιμετωπιστεί η επιδείνωση της κατάστασης. Στην επιχειρησιακή ομάδα συμμετέχουν επιστήμονες που είχαν ήδη συμβάλει στην προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία σε άλλες εστίες, εξηγείται σε ανακοίνωση Τύπου του Υπουργείου Υγείας.

Ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν πως το Βιετνάμ ενδέχεται να πληρώνει το τίμημα του εφησυχασμού των πολιτών μετά την αρχική επιτυχία στον περιορισμό της πανδημίας. Οι υπηρεσίες επανήλθαν πολύ γρήγορα σε κανονική λειτουργία, οι μάσκες χρησιμοποιούνται λιγότερο, ενώ οι μετακινήσεις εντός της χώρας σημείωσαν μεγάλη αύξηση.

Η Ντανάνγκ υποδέχθηκε τεράστιο κύμα επισκεπτών, που αποφάσισαν να εκμεταλλευθούν τις προσφορές για διαμονή σε τιμές ευκαιρίας που πρότειναν εταιρείες του τουριστικού κλάδου, ο οποίος υπέστη πλήγμα εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων και της αναστολής των διεθνών πτήσεων, που επιβλήθηκαν για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!