Ενεργός συμμετοχή Ζέττας Μακρή σε τηλεδιάσκεψη με Μάκη Βορίδη

IMG fc9a98ca2e618c571f8b85f7ba39c8bc V

Σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη συμμετείχε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή. Την τηλεδιάσκεψη οργάνωσε ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης με θέμα: «COVID-19/ΚΑΠ/ Πράσινη συμφωνία: προκλήσεις και ευκαιρίες».

KEN 728X100


Στην ενημέρωση, που διήρκεσε δύο ώρες, συμμετείχαν, επίσης, η υφυπουργός κ. Φ. Αραμπατζή και οι δύο γενικοί γραμματείς του υπουργείου κ. Κ. Μπαγινέτας και κ. Φ. Στρατάκος. Ο υπουργός κ. Βορίδης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες, αναλυτικά και με πληρότητα, για τις προκλήσεις και προοπτικές, ενόψει των νέων ευρωπαϊκών αποφάσεων και εξελίξεων, εξήγησε, λεπτομερώς, τις θετικές επιπτώσεις στον πρωτογενή τομέα της χώρας μας και δεν παρέλειψε να τονίσει και τις ενέργειες, στις οποίες πρέπει να προβούν οι εμπλεκόμενοι ώστε να επωφεληθούν από την νέα ΚΑΠ.

Στην τοποθέτησή της, η βουλευτής τόνισε την ανάγκη έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης των Ελλήνων παραγωγών ώστε να μην πάει χαμένη η ευκαιρία αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των παραγωγικών διαδικασιών, συμμόρφωσης με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και, εν τέλει, ουσιαστικής στήριξης της βιωσιμότητας και της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων, που, πρέπει και μπορούν να γίνουν ανταγωνιστικά. Επίσης, ζήτησε την διοργάνωση στην Μαγνησία ενημερωτικών εκδηλώσεων, παρουσία του υπουργού και των γενικών γραμματέων ώστε, με προσωπική επαφή και επικοινωνία, να υπάρξει αμφίδρομη συνεργασία. Οι προτάσεις της κ. Μακρή βρήκαν απολύτως σύμφωνο τον υπουργό, που δήλωσε ότι, χωρίς την γνώση και την ανταπόκριση των εμπλεκομένων στον πρωτογενή τομέα, δεν θα υπάρξει όφελος για την ελληνική παραγωγή και οικονομία και δήλωσε πρόθυμος να επισκεφθεί και ο ίδιος την Μαγνησία και να συνεργαστεί με τους τοπικούς παράγοντες για τα θέματα ευθύνης του και αρμοδιότητάς του.

error: Content is protected !!