«Γολγοθάς» η στάθμευση στα χωριά του Πηλίου για χιλιάδες επισκέπτες – Δείτε εικόνες

ai giannis parking
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Συνήθως τα ρεπορτάζ επικεντρώνονται στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι χιλιάδες οδηγοί και επιβάτες Ι.Χ. αυτοκινήτων, που επιλέγουν να επισκεφτούν μία παραλία του Πηλίου, τις Κυριακές, που για τους περισσότερους αποτελούν τις μοναδικές μέρες που δεν εργάζονται.

Κυρίως, το πρόβλημα δημιουργείται γιατί ο οδικός άξονας μέχρι και την Αγριά δεν μπορεί να απορροφήσει τον όγκο των αυτοκινήτων που έρχονται τόσο από τον Περιφερειακό, όσο και από τη Γορίτσα. Μία απόσταση λίγων χιλιομέτρων μετατρέπεται σε πολύωρο ταξίδι, με τους επιβάτες να κάνουν το πρώτο …μπάνιο τους στο αυτοκίνητο.

Το ίδιο πρόβλημα δημιουργείται και στον οδικό άξονα Βόλου – Πορταριάς για όσους επιλέξουν μία παραλία από την πλευρά του Αιγαίου.

Κι ενώ μετά τα Λεχώνια, συνήθως το κυκλοφοριακό πρόβλημα μετριάζεται, οι «ταξιδιώτες» φτάνοντας στον προορισμό τους, καλούνται να ανέβουν έναν άλλο «Γολγοθά», να βρουν μέρος να παρκάρουν το όχημά τους. Οι υποδομές στους περισσότερους προορισμούς δεν είναι οι κατάλληλες για να εξυπηρετήσουν μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων με αποτέλεσμα την άναρχη στάθμευση και τη δημιουργία κυκλοφοριακού χάους ακόμη και σε περιοχές που υπάρχει μία, έστω και μικρή, οργάνωση.

Ακόμη και σε παραλίες όπως του Αη Γιάννη, όπου υπάρχουν θέσεις στάθμευσης στην είσοδο της παραλιακής οδού, το πρόβλημα του “parking” είναι μεγάλο, συνήθως τις Κυριακές αλλά και τις μέρες του Αυγούστου, που ο αριθμός των επισκεπτών είναι μεγάλος.

Αν θέλουμε, πραγματικά, ως νομός να αλλάξουμε επίπεδο στον τουρισμό που προσφέρουμε στους επισκέπτες, θα πρέπει να αρχίσουμε από τις υποδομές, ξεκινώντας από τα απλά που είναι η ομαλή μετάβαση και η άνετη διαμονή ακόμη και για μία μονοήμερη εκδρομή.

Οι παρακάτω, είναι φωτογραφίες που καταγράφηκαν από το TheNewspaper.gr, μία καθημερινή στην είσοδο της παραλιακής οδού του Αη Γιάννη:

error: Content is protected !!