Κων. Μαραβέγιας: Να ενταχθούν οι οδοντίατροι στο ΕΣΠΑ 2021-2027

maravegias 2

Αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδη

Το αίτημα ένταξης των οδοντιάτρων στο ΕΣΠΑ 2021-2027, προώθησε με Αναφορά του προς τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Η Αναφορά του βασίζεται σε επιστολή της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας σχετικά µε την ανάγκη ένταξης των οδοντιατρείων στις προκηρύξεις που θα εκδοθούν για την χρηματοδότηση πράξεων από το ΕΣΠΑ 2021 – 2027. 

KEN 4

Η Ομοσπονδία εκπροσωπεί 13.500 οδοντιάτρους και, όπως επισημαίνουν τα μέλη του Δ.Σ., παρότι έχουν χαρακτηριστεί από την Πολιτεία ως πληγέντες λόγω της πανδημίας, καλούνται να εφαρμόσουν νέα πρωτόκολλα διαχείρισης των ιατρείων τους, τα οποία απαιτούν νέα οικονομική επένδυση στην υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή των επιχειρήσεών τους. 

Στο πλαίσιο αυτό, αξιώνουν άμεσα την ένταξή τους στον σχεδιασμό του πλαισίου Ανάπτυξης 2021-2027, έτσι ώστε η συντριπτική πλειοψηφία του οδοντιατρικού κλάδου να έχει τη δυνατότητα απορρόφησης κονδυλίων που μπορούν να χρηματοδοτήσουν την προστασία της δημόσιας υγείας και την οικονομική ανάπτυξη. 

Με την Αναφορά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει τη δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία και στους οδοντιάτρους να αξιοποιήσουν κονδύλια του ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση εξοπλισμού και υποδομών, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον κλάδο.

error: Content is protected !!