Βελεστίνο: Οδηγίες Νασίκα στους δημότες λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

politiki prostasia080420 768x512 1
milonas 728x90 1
728x110 1

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται σήμερα Παρασκευή, 31-07-2020 και θα σημειωθούν και αύριο Σάββατο, 01-08-2020 με κίνδυνο την πρόκληση πυρκαγιάς, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ενημερώνει τους πολίτες να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες της πολιτικής προστασίας:

1. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας, στους χώρους παραμονής και αναψυχής και να λαμβάνουν μέτρα πυροπροστασίας και αυτοπροστασίας.

2. Κάνουμε αποψίλωση από ξηρά χόρτα των οικοπέδων μας και των χωραφιών μας. Απομακρύνουμε την βλάστηση που βρίσκεται κοντά στις κατοικίες.

3. Αποφεύγουμε να κάνουμε θερμές εργασίες στην ύπαιθρο (κοπή μετάλλων, ηλεκτροσυγκόλληση, αγροτικές εργασίες), ιδιαίτερα κατά τις θερμές ημέρες και ώρες.

4. Δεν ανάβουμε φωτιές στην ύπαιθρο. Απαγορεύεται το ελεύθερο κάμπινγκ.

5. Σε περίπτωση που μας έχει χορηγηθεί άδεια τηρούμε όλους τους όρους ασφάλειας που προβλέπονται σε αυτή.

6. Οι παραβάτες των παραπάνω διατάξεων τιμωρούνται με άσκηση ποινικής δίωξης

7. Σε περίπτωση που αντιληφθούμε καπνό τηλεφωνούμε άμεσα στο 199 (χωρίς χρέωση) δίνοντας τα στοιχεία μας και όσα περισσότερα στοιχεία για την πυρκαγιά.

8. Σε περίπτωση φωτιάς με τα μέσα που διαθέτουμε συμμετέχουμε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

9. Σε περίπτωση που οι φλόγες φτάσουν σε ένα οικισμό έχει διαπιστωθεί ότι έχουμε καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης εάν παραμείνουμε μέσα στο σπίτι σε σημείο που έχουμε από πριν επιλέξει.

10. Σε περίπτωση που διαταχθεί εκκένωση του οικισμού υπακούμε στις εντολές των αρχών προσπαθώντας να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας.

11. Ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

error: Content is protected !!