Κορωνοϊός: Έσπασε το φράγμα των 100 κρουσμάτων – Έξι στον Βόλο

koronoios iatros
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Ακάθεκτη συνεχίζει την εξάπλωσή της η νόσος Covid-19 στη χώρα μας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει σήμερα (Σάββατο) 110 νέα κρούσματα.

Σημειώνεται πως –μεταξύ άλλων– εντοπίστηκαν πολλά θετικά κρούσματα κορονοϊού σε επιχείρηση επεξεργασίας κρέατος σε περιοχή του δήμου Παγγαίου-Καβάλας.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται έλεγχοι και ιχνηλατήσεις στους καλεσμένους της γαμήλιας τελετής στη Θεσσαλονίκη, με περισσότερα από 150 παριστάμενα άτομα, μεταξύ των οποίων έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικοί πολλοί άνθρωποι, όπως και ο γαμπρός και η νύφη.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, τα 60 από τα 110 νέα κρούσματα εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα, 33 εκ των οποίων συνδέονται με δύο προσδιορισμένες εστίες.

Έξι ήταν τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στον Βόλου που σχετίζονται με παραλιακό καφέ μπαρ.

Επίσης, υψηλός παραμένει ο αριθμός μολύνσεων στην Αττική, στην οποία σήμερα ανακοινώθηκαν 19 περιστατικά. 

Αναλυτικά, τα σημεία όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα, με τη γεωγραφική κατανομή να δείχνει τη διασποράς του ιού στη χώρα:

 • 9 κρούσματα  κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
 • 3 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
 • 19 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
 • 37 κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 10 εκ των οποίων σχετίζονται με έναν γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.
 • 23 κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, σχετιζόμενα με ιχνηλάτηση σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων.
 • 6 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, τα 5 εκ των οποίων σχετίζονται με μπαρ στο Βόλο.
 • 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.
 • 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής. 
 • 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.  
 • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.
 • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.
 • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας.
 • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας.
 • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

Υπενθυμίζεται πως η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, ανάγκασε τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά να προβεί, χθες, σε έκτακτες ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από σήμερα. Τα περισσότερα μέτρα έχουν διάρκεια για ολόκληρο τον Αύγουστο, τον μήνα κατά τον οποίο θα κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε κανένα ίχνος αυτοκριτικής για τις ενέργειές της, ιδιαίτερα στον τομέα του ανοίγματος του τουρισμού και των ελέγχων/τεστ. Πλέον, επιχειρούν με εκτεταμένους ελέγχους να αναχαιτίσουν την ορμή της πανδημίας και την περαιτέρω εξάπλωσή της. 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Δεδομένα έως 1 Αυγούστου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 110 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

error: Content is protected !!