ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μικροί κατασκηνωτές σπουδαίοι σκακιστές

2 kataskinosi poli 780x405
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Για  πέμπτη συνεχόμενη χρονιά οι μικροί κατασκηνωτές του προγράμματος του  Δήμου Λαρισαίων  «Κατασκήνωση στην πόλη» υποδέχονται με χαρά τους εκπαιδευτές του Συλλόγου Σκακιστών Λάρισας, Σπύρο Ναθαναήλ και Κλεάνθη Θανόπουλο, για να μυηθούν κοντά τους στους βασικούς κανόνες του  αγαπημένου παιχνιδιού στρατηγικής.

Το σκάκι ως πνευματικό άθλημα καλλιεργεί και αναπτύσσει σπουδαίες αρετές και δεξιότητες όπως την πειθαρχία, τη μνήμη, την ετοιμότητα, την ευφυϊα, το  λογικό συλλογισμό, τη διαπαιδαγώγηση της θέλησης και της αντοχής. Aποτελεί ένα συναρπαστικό παιχνίδι που ενεργοποιεί τις πνευματικές δυνάμεις των παικτών που παίζουν με ίσους όρους εφαρμόζοντας με ακρίβεια και επιδεξιότητα τους κανόνες του.  Το σημαντικότερο μιας παρτίδας σκάκι δεν είναι  η νίκη επί του αντιπάλου αλλά η ποιότητα της νίκης.

Τα παιδιά αγαπούν το σκάκι  και μετά από  την ολοκλήρωσης του  εισαγωγικού μαθήματος,  σκύβουν πάνω στις σκακιέρες τους, κάνουν  καθημερινή εξάσκηση και παίζουν πολλές ακόμη παρτίδες.

To πρόγραμμα βρίσκεται σε  εξέλιξη  και  θα καλύψει όλες τις δομές της κατασκήνωσης.

κατΜικροί κατασκηνωτές σπουδαίοι σκακιστές Μικροί κατασκηνωτές σπουδαίοι σκακιστές Μικροί κατασκηνωτές σπουδαίοι σκακιστές

 

 

Πηγή: onlarissa.gr

KENT 2
error: Content is protected !!