ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στεφανοβίκειο: Ποια μέτρα έλαβαν μετά τα 10 κρούσματα κορωνοϊού

elik 1
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Συνεχίζονται οι ιχνηλατίσεις για τα δέκα κρούσματα κορωνοϊού που προέκυψαν στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, με οπλίτες, αλλά και αξιωματικούς να νοσούν από τον COVID-19.

Οι καταγγελίες τις προηγούμενες ημέρες έπεσαν “βροχή”, καθώς από το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε – ένας 20χρονος στρατιώτης- μέχρι χθες δεν είχε ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το TheNewspaper.gr τα πράγματα άλλαξαν μετά τον διπλασιασμό των κρουσμάτων, ενώ αναμένονται και νέα τεστ τόσο σε οπλίτες όσο και σε διοικητικό προσωπικό και στελέχη.

Χθες έγινε απολύμανση στον χώρο από ειδικό συνεργείο, ενώ διανεμήθηκαν σκούπες και απορρυπαντικά καθαρισμού για τους χώρους. Παράλληλα μοιράστηκαν σε όλο το προσωπικό μάσκες προστασίας μίας χρήσης.

Ειδικοί επιστήμονες του ΕΟΔΥ έφτασαν στη μονάδα της Μαγνησίας προκειμένου να ενημερώσουν τους φαντάρους για τον κορωνοϊό και τα μέτρα προστασίας έναντι αυτού, ενώ έγιναν και μοριακά τεστ στους νεοσσύλλεκτους.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των τεστ ιχνηλατίσεων για να διαπιστωθεί αν κάποιος νοσεί, παρότι στο πρώτο τεστ είχε βρεθεί αρνητικός.

Από σήμερα, δόθηκαν υποχρεωτικές άδειες και σε κάθε πόστο εργάζονται μόνο λίγα άτομα, προκειμένου να μην παρατηρείται συνωστισμός.

Πάντως, στρατιώτες και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καταγγέλουν οτι η ηγεσία του Γ.Ε.Σ. άργησε απελπιστικά να λάβει μέτρα από την δημοσιοποίηση του πρώτου κρούσματος, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστούν τα άτομα που νοσούν.

error: Content is protected !!