Έρχονται ευχάριστες ειδήσεις για το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας – Αισιόδοξα μηνύματα από τη συνεδρίαση του ΚΑΣ

arxaio theatro larissa 780x405
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 4 Αυγούστου κράτησε η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για το έβδομο κατά σειρά θέμα της ημερήσιας διάταξής του, που αφορούσε στην έγκριση ή μη της «Αποκατάστασης του σκηνικού οικοδομήματος του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας – Α΄ φάση».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της κ. Σταυρούλας Σδρόλια, Προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων, η διαδικτυακή συνεδρίαση ανάμεσα στην επιστημονική ομάδα που έχει συντάξει την μελέτη και του ΚΑΣ πήγε πολύ καλά και κράτησε μέχρι πολύ αργά.

«Η εισήγηση μας πήγε εξαιρετικά καλά και ακούσαμε θετικά σχόλια από την επιτροπή. Είμαστε αισιόδοξοι και εν αναμονή θετικών εξελίξεων ως προς την έγκριση της μελέτης αποκατάστασης της σκηνής του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου, ωστόσο η επίσημη απόφαση του ΚΑΣ θα ανακοινωθεί σε ένα μήνα περίπου» διευκρίνισε η κ. Σδρόλια στο onlarissa.gr.

Θυμίζουμε ότι η μελέτη της σκηνής ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στις 17/06/2020 και παρουσιάστηκε χθες από τον προϊστάμενο του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Δημήτριο Καραγκούνη, τον αρχιτέκτονα κ. Ευάγγελο Ματσαράκο και την πολιτική μηχανικό κ. Σοφία Τσανακτσίδου παρουσία της κ. Σδρόλια στη χθεσινή διαδικτυακή συνεδρίαση.

Ρεπορτάζ: Εύη Μποτσαροπούλου

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!