«Τα σχολεία θα ανοίξουν αλλά θα παρθούν μέτρα»

2910544


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 10:21

Το άνοιγμα των σχολείων αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας έπειτα από συζητήσεις που είχαν οι αρμόδιοι με επιδημιολόγους και το υπουργείο Υγείας.

Για τη λειτουργία των σχολείων μίλησε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ανέφερε ότι θα ληφθούν όσα μέτρα χρειαστούν για να λειτουργήσουν και πάλι οι σχολικές αίθουσες από τη νέα χρονιά.

Σύμφωνα με την κα Ζαχαράκη, δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια. Να λειτουργήσουν κανονικά λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ή εκ περιτροπής. «Η προτεραιότητα είναι ό,τι οριστεί από την αρμόδια επιτροπή να εφαρμοστεί.», τόνισε η ίδια.

Σύμφωνα με την κα Ζαχαράκη 1.100.000 μαθητές έχουν εγγραφεί στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο με την τηλεκπαίδευση. Για τη χρήση μάσκας, είπε ότι, αν αποφασιστεί τα παιδιά να τη φορούν στο σχολείο, θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.

«Εφαρμόζουμε υγειονομικούς κανόνες και φροντίζουμε και για το παιδαγωγικό κομμάτι.», είπε η κα Ζαχαράκη.

Σχετικά με την ύλη, ανέφερε πως όπου κρίνεται ότι χρειάζεται θα επαναληφθούν κάποια κεφάλαια, ενώ οι  επισκέψεις των μαθητών σε θέατρα και μουσεία μέχρι στιγμής δεν επιτρέπονται.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία ανοίγουν στις 7 Σεπτεμβρίου με επιπλέον 4.500 άτομα προσωπικό στην ειδική αγωγή.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 10:21

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!