ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πυρά» Αγοραστού στην ΥΠΕ για την αξιοποίηση κονδυλίων ΕΣΠΑ στην Υγεία

117358799 734086894081596 8137692863302812422 n
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Κριτική στις Διοικήσεις της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αλλά και των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας άσκησε σήμερα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, αναφορικά με το γεγονός ότι δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμη, κονδύλι 20 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε η Περιφέρεια για την ενίσχυση των Νοσοκομείων σε εξοπλισμό και υποδομές ώστε να αντιμετωπίσουν την κρίση του κορωνοϊού.

KENT728X100

Όπως ανέφερε, η κατανομή πρέπει να γίνει από την 5η ΥΠΕ σε συνεννόηση με τους διοικητές των Νοσοκομείων.

«Αν είχαν εγκαίρως προμηθευτεί, με τα πρώτα  8 εκατομμύρια ευρώ, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού δεν θα μιλούσαμε σήμερα για την ανάγκη προμήθειας μοριακού αναλυτή στον Βόλο» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «ποτέ δεν είναι αργά».

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχει διαθέσει μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 είκοσι εκατομμύρια ευρώ. Τα 12,5 εκατ. ευρώ αφορούν την πρόσληψη απαραίτητου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού καλύπτοντας το μισθοδοτικό και ασφαλιστικό κόστος για 3 χρόνια. Επίσης  8 εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Αναφερόμενος εξάλλου στην κατάσταση που επικρατεί, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας  εκτίμησε πως ο δρόμος προς την επιστροφή στην καθημερινότητα είναι μακρύς και πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον πληθυσμό.
Πρόσθεσε ωστόσο, ότι γίνονται πολλές ιχνηλατήσεις και εξετάσεις και προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς δεν υπάρχουν διασωληνωμένοι και τα νοσοκομεία έχουν αρκετές κλίνες

error: Content is protected !!