ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Εκσυγχρονίζεται ο ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ

ekpaidefsi 6
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Βόλου), την τελευταία δεκαετία παρέχει σταθερά ποιοτικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας σε τρεις βασικούς τομείς: Την Εκπαίδευση παιδιών κυρίως προσχολικής ηλικίας, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

KEN 1

Η Δ/νση εκπαίδευσης Παιδιού με δώδεκα (12) βρεφικούς – βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς , δύο (2) Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), ένα (1) τμήμα Ημερήσιας Απογευματινής Απασχόλησης Παιδιών Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΗΑΑΔΕ), ένα (1) πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, παρέχει χώρους αγωγής, φροντίδας και ασφαλούς διαμονής για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και χώρους δημιουργικής έκφρασης για παιδιά Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Η Διεύθυνση Αθλητισμού έχει την ευθύνη της λειτουργίας δεκάδων αθλητικών εγκαταστάσεων οι οποίες λειτουργούν σε καθημερινή βάση φιλοξενώντας τις προπονητικές και αγωνιστικές ανάγκες των αθλητικών συλλόγων με έδρα το Δήμο Βόλου. Σε ετήσια βάση πραγματοποιούνται μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις(π.χ. παγκόσμια πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης, συγχρονισμένης κολύμβησης, και δεκάδες Πανελλήνια πρωταθλήματα σε διάφορα αθλήματα) αλλά και πολυάριθμα αθλητικά προγράμματα για τους δημότες κάθε ηλικίας.

Η Διεύθυνση Πολιτισμού μέσα από τις δομές της (θέατρα, κινηματογραφικές λέσχες, δημοτικό ωδείο, εκθεσιακούς χώρους, μουσεία ,βιβλιοθήκες, σχολή χορού..) προάγει την καλλιτεχνική και δημιουργική απασχόληση νέων και ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, την ενίσχυση, στήριξη και προβολή της καλλιτεχνικής δημιουργίας σε όλους τους τομείς την διοργάνωση εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας που μπορούν να καταστήσουν την ευρύτερη περιοχή της πόλης τουριστικό προορισμό.

Ο Οργανισμός μας ακολουθώντας τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Δήμου Βόλου και με σεβασμό στις επιταγές και συγκυρίες της καθημερινότητάς μας, επιταχύνει και βελτιώνει την ψηφιακή επικοινωνία με τους πολίτες μέσω εφαρμογών νέας τεχνολογίας

Συγκεκριμένα σε εξέλιξη βρίσκεται και σύντομα θα είναι έτοιμο ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ψηφιοποίηση πολύπλοκων διαδικασιών, στον καλύτερο έλεγχο των προγραμμάτων, των συνδρομών, της οικονομικής διαχείρισης και της προβολής και επεξεργασίας δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Η δυνατότητα διενέργειας αιτήσεων και συναλλαγών μέσω διαδικτύου θα δώσει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εξυπηρετούνται άμεσα και να λαμβάνουν προσωποποιημένες ενημερώσεις και ειδοποιήσεις που αφορούν τη σχέση τους με τον Οργανισμό.

Φέτος (Ιούνιος 2020) για πρώτη φορά οι αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς μας έγιναν ηλεκτρονικά από τους δημότες μας (πάνω από 600 αιτήσεις). Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, οι ωφελούμενοι βρήκαν την πλατφόρμα εύχρηστη και αποφεύχθηκε ο συγχρωτισμός στις υπηρεσίες μας αλλά και η ταλαιπωρία των αιτούντων γονιών.

Μέσα στους επόμενους δύο μήνες η παραπάνω πλατφόρμα θα επεκταθεί για όλες τις υπηρεσίες του Αθλητισμού και του Πολιτισμού. Επίσης θα ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων προάγοντας την αποδοτικότητα της εργασίας μας αλλά και την αμεσότητα και διαφάνεια στην επικοινωνία των υπηρεσιών.

error: Content is protected !!