Ρένα Καραλαριώτου: Ο κ. Καλογιάννης πιάστηκε ψευδόμενος – Θα εισηγηθούμε αναστολή της απόφασης του leasing

karalariotou rena
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

«Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία χρηματοδοτείται ο δήμος Λαρισαίων με το ποσό των 1.155.000 ευρώ για την προμήθεια επτά απορριμματοφόρων, μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, δεν δικαιώνει απλά την απόφαση μας να καταψηφίσουμε την πρόταση της δημοτικής αρχής για το δάνειο των 4.000.000 ευρώ, αλλά εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Καλογιάννη, ο οποίος αποδεικνύεται πως είπε ψέματα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Τα παραπάνω σημειώνει σε δήλωση της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου, η οποία προσθέτει τα εξής:

Ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων, τοποθετούμενη απέναντι στην πρόταση της δημοτικής αρχής για τη χορήγηση δανείου, ύψους 4.000.000 ευρώ, υποστήριξα επίσημα πως σύντομα επίκεινται προσκλήσεις προγραμμάτων, με τις οποίες ο δήμος Λαρισαίων θα μπορούσε να εξασφαλίσει τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ και τα υπόλοιπα θα μπορούσε να τα δώσει από τα ανταποδοτικά σε βάθος τριετίας. Ο κ. Καλογιάννης, αντιθέτως, τόσο στην γραπτή του εισήγηση, όσο και στην τοποθέτηση του εντός της συνεδρίασης υποστήριξε πως δεν επίκεινται τέτοια προγράμματα και συνεπώς δεν θα μπορούσε ο δήμος να περιμένει έως και δυο χρόνια για την ανανέωση του στόλου της καθαριότητας.

Λίγες μόνο μέρες μετά την απόρριψη του δανείου και όχι δυο… χρόνια, ο κ. Καλογιάννης πιάστηκε ψευδόμενος. Αποκαλύπτεται πως είπε ψέματα στους Λαρισαίους πολίτες.

Αφού τα στελέχη της δημοτικής αρχής γνώριζαν πως θα αντλήσουν χρήματα, γιατί ήθελαν γρήγορα και επιτακτικά να προχωρήσουν στη σύναψη δανείου, φορτώνοντας τους Λαρισαίους με τόκους;

Γιατί ήθελαν πάση θυσία να προχωρήσουν στη λήψη του συγκεκριμένου δανείου;

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου θα θέσουμε εκ νέου το θέμα του leasing και θα εισηγηθούμε να μην προχωρήσει η διαδικασία. Η δημοτική αρχή οφείλει να απολογηθεί και να αποκαταστήσει άμεσα την αλήθεια, απαντώντας επιτέλους στο βασικό ερώτημα μας:

Ποια είναι η αλήθεια για τα οικονομικά του δήμου;

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!