Απογοήτευση και αβεβαιότητα μετά το μεταμεσονύκτιο lockdown στα μαγαζιά του Βόλου- Π. Αράπης: «Είμαστε σε αδιέξοδο»

arapis
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ψύχραιμος και περισσότερο προβληματισμένος για την τύχη των υπαλλήλων στα μαγαζιά που θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσιάστηκε στις δηλώσεις του στο TheNewspaper.gr, ο μέτοχος σε τέσσερα νυχτερινά μαγαζιά του Βόλου, Παντελής Αράπης. Αυτό που τον προβληματίζει περισσότερο είναι ότι δεν βλέπει να υπάρχει ένα σχέδιο διεξόδου από την κρίση ενώ εύχεται να βρεθεί ο τρόπος οι επιχειρηματίες να μην χάσουν τα μαγαζιά τους και οι υπάλληλοι να στηριχθούν στις δύσκολες στιγμές που περνάνε.

KENT 2

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παντελής Αράπης, μέτοχος στο White και στο 54 Cocktail bar.

«Είμαστε σε αδιέξοδο»

«Είμαστε σ’ ένα αδιέξοδο αυτή τη στιγμή. Λαμβάνονται αποφάσεις μόνο περιορισμού, χωρίς όμως να συνοδεύονται από ανάλογες ενέργειες στήριξης των επιχειρήσεων. Το ενοίκιο, το ρεύμα και τα έξοδα των μαγαζιών τρέχουν, χωρίς όμως να έχουμε από πουθενά έσοδα».

«Είναι θέμα επιβίωσης για τους υπαλλήλους»

«Σκεφτόμαστε πολύ και τα παιδιά που δουλεύουν στην εστίαση, τα οποία τώρα καλούνται να τα βγάλουν πέρα χωρίς δουλειά. Δυστυχώς, δεν υπάρχει μία σχετική αποζημίωση γι’ αυτά τα παιδιά. Μας απασχολεί πολύ τι θα γίνει μ’ αυτά τα παιδιά, γιατί έτσι κι αλλιώς η χρηματική αποζημίωση που θα μπορούσαμε να πάρουμε αν προβλέπονταν δεν θα έφτανε να κλείσει καμία τρύπα. Τα έξοδά μας είναι πολύ μεγάλα. Είναι θέμα επιβίωσης για αυτά τα παιδιά και η κυβέρνηση θα πρέπει να σκύψει πάνω τους».

«Νιώθουμε πως οι επιχειρήσεις μας που χτίσαμε με κόπο και ιδρώτα δεν έχουν καμία αξία»

«Νιώθουμε πως έχουμε δεμένα χέρια και πόδια και δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τους υπαλλήλους μας να επιβιώσουν αξιοπρεπώς. Η ζημιά μας έτσι κι αλλιώς δεν καλύπτεται, αυτό που θέλαμε αυτές τις μέρες ήταν να καλύψουμε ένα μέρος των εξόδων μας.

Έχουμε χτίσει μία επιχείρηση με πολύ ιδρώτα και κόπο και νιώθουμε πως έχουμε χάσει την αξία της. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Αυτό είναι το χειρότερο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα σχέδιο. Βλέπουμε έναν τοίχο μπροστά μας και δεν ξέρουμε τι υπάρχει από την άλλη πλευρά. Αβεβαιότητα… Πραγματικά δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε για το καλό όλων».

«Δεν βλέπουμε κάποιο σχέδιο»

«Το άλλο που δεν βλέπουμε προς το παρόν, είναι ένα σχέδιο από την κυβέρνηση για να βγούμε από το αδιέξοδο».

«Όλοι μαζί μία γροθιά για να ξεπεράσουμε το κύμα»

«Εύχομαι κανένας να μην χάσει τα μαγαζιά του λόγω αδυναμίας πληρωμών των υποχρεώσεών του. Για τους υπαλλήλους να υπάρξει μέριμνα από το κράτος ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν. Όλοι μαζί να είμαστε μία γροθιά ώστε μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το κύμα. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα»

error: Content is protected !!