Με παρέμβαση της Ζέττας Μ. Μακρή, «πράσινο φως» από τον Κ. Αχ. Καραμανλή για την αρχική χρηματοδότηση της εσωτερικής οδοποιίας του Βελεστίνου

IMG a252ada0812861e63f48b360ee58a75a V
milonas 728x90 1
728x110 2

Σε συνέχεια της από 29 Ιουλίου 2020 προγραμματισμένης συνεργασίας, που είχε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ.Ζέττα Μ. Μακρήμε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Αχ. Καραμανλή, για μία σειρά θεμάτων του Νομού,αρμοδιότητάς του, δόθηκε το «πράσινο φως» για την χρηματοδότηση του έργου: «Αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας οικισμού Βελεστίνου», από πόρους του Υπουργείου του.

Ο κ. Καραμανλής, αντιλαμβανόμενος την επιτακτική ανάγκη της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, εγκαίρως, λόγω και των εορταστικών εκδηλώσεων της παλιγγενεσίας του 2021, στο Βελεστίνο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του να ξεκινήσουν,αμέσως,τις διαδικασίες χρηματοδότησηςτης αποκατάστασης της εσωτερικής οδοποιίας της πόλης, που υπέστημεγάλες ζημίες και φθορές όταν κατασκευάσθηκε το αποχετευτικό δίκτυο.Αρχικώς, το εγκριθέν ποσό ανέρχεται στις 500.000€. Η απόφαση αυτή λήφθηκε λόγω τηςωριμότητας του έργου αυτού, η οποία και καταδείχθηκε τόσο με τη σχετική μελέτη όσο και με το αντίστοιχο τεχνικό δελτίο του έργου, που εκπονήθηκαν και συμπληρώθηκαν από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Απεστάλησαν, δε, σε συνεννόηση με το Υπουργείο, στις αρμόδιες υπηρεσίες του,προκειμένου να εξετασθεί και αξιολογηθεί το αίτημα,  στο σύνολό του.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Καραμανλή για την καταλυτική παρέμβασή του και για την ειλικρινή διάθεσή του να επιλύσει, έγκαιρα και αποτελεσματικά, με τη στενή συνεργασία των υπηρεσιακών παραγόντων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, το θέμα. Ακόμη, η βουλευτής δήλωσε ότι, με τη συγκεκριμένη ενέργεια, ουπουργόςαπέδειξε, για ακόμη μία φορά, ότι η δέσμευση και η υπόσχεσή του να χρηματοδοτήσει το ως άνω έργο – υπόσχεση για την οποία είχε διαβεβαιώσει και τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δ. Νασίκα,σε συνεργασία, που είχε μαζί του παρουσία και της κ. Μακρή- ισχύει στο ακέραιο γιατί  αναγνωρίζει όχι μόνο τη σπουδαιότητα του έργου για τις εορταστικές εκδηλώσειςαλλά, πρωτίστως, για τηδιευκόλυνση της καθημερινότηταςτων κατοίκων της περιοχής και τη βελτιστοποίηση της ποιότητας της ζωής τους.

error: Content is protected !!