ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαρισαίων Κοινόν: Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι

larisaiwn koinon scaled
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Λαρισαίων Κοινόν, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα καταστήματα εστίασης από τα μεσάνυχτα και μετά στην πόλη της Λάρισας.  Αναλυτικά:

Με αφορμή κάποια αυξημένα κρούσματα, η κυβέρνηση προχώρησε σε μια ακόμη ακατανόητη, αψυχολόγητη και πρόχειρη ενέργεια που δεν εδράζεται σε κανένα επιστημονικό ή επιχειρησιακό σχεδιασμό, επιβάλλοντας κλείσιμο των καταστημάτων από τις 12 το βράδυ σε ολόκληρη την Περιφερειακή ενότητα Λάρισας!  Στη χρονική περίοδο των έξι μηνών από την έναρξη εφαρμογής μέτρων περιορισμού και του lockdown υπήρξε –κατά γενική ομολογία- πλήρης πειθάρχηση, σχεδόν, του συνόλου των επιχειρηματιών στις οδηγίες του ΕΟΔΥ, με παράλληλη ενεργό συμμετοχή τους στην ευαισθητοποίηση των πελατών τους για συμμόρφωση με τα μέτρα προστασίας. Από την πλευρά της η κυβέρνηση αντί να επιβάλλει εντατικοποίηση των ελέγχων με παραδειγματική τιμωρία των ελαχίστων παραβατών, με ταυτόχρονη αυστηρή τήρηση των Υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με παράλληλη διενέργεια μαζικών διαγνωστικών test, επέδειξε μία συμπεριφορά που οδήγησε σε σταδιακή χαλάρωση βοηθούμενη και από τις καιρικές συνθήκες. Με την σχετική αύξηση κρουσμάτων, που οφείλονται κυρίως από ανθρώπους που ταξίδεψαν από μέρη εκτός του Νομού,  ανακοινώθηκε αιφνίδια η απόφαση που βάζει ταφόπλακα σε εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Η απόφαση αυτή όμως γεννά και εύλογα ερωτήματα:

Γιατί κλείνουν την Λάρισα και δεν κλείνουν την Αθήνα με πολλαπλάσια κρούσματα;

Γιατί επιδεικνύουν τέτοια τιμωρητική συμπεριφορά και σε περιοχές του νομού που δεν έχουν κανένα κρούσμα (π.χ Ελασσόνα, παράλια Λάρισας);

Ποιος διασφαλίζει τον ΜΗ συνωστισμό σε πλατείες και πάρκα μετά τις 12 το βράδυ και πως μπορεί αυτό να ελεγχθεί;

Με την απόφαση αυτή βοηθείται εμμέσως αλλά σαφώς γειτονικός νομός, όταν η απόσταση που χωρίζει το ένα δημοτικό διαμέρισμα από το άλλο είναι μερικές δεκάδες μέτρα (Μεσάγγαλα-Νέοι Πόροι);

Η δημοτική Παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» καταγγέλλει την αυθαίρετη, παράλογη και τιμωρητική συμπεριφορά και καλεί τους Βουλευτές, την Περιφέρεια και τις δημοτικές αρχές όλου του νομού, να ορθώσουν τείχος απέναντι σε μία τέτοια απόφαση και να απαιτήσουν ομόφωνα και δυναμικά να κληθεί άμεσα ο Γ.Γ πολιτικής προστασίας και ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ για να δώσουν σοβαρές και πειστικές απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από μία τέτοια απόφαση. Μία απόφαση που μετά από έξι ολόκληρους μήνες απραξίας, απέδειξε την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να εντοπίσει αυτούς που παρανομούν, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται συλλήβδην όλοι οι επαγγελματίες. Η αδυναμία ή η ανικανότητα στην πάταξη της μειοψηφικής παραβατικότητας δεν πρέπει να οδηγεί στο «τσουβάλιασμα» και την οικονομική εξόντωση του συνόλου των ευσυνείδητων και νόμιμων επιχειρηματιών. Μία τέτοια αλλοπρόσαλλη απόφαση ναρκοθετεί όχι μόνο το μέλλον των επιχειρήσεων αλλά και τη συνολική στάση της τοπικής κοινωνίας απέναντι στο κεντρικό κράτος.

Σε μία ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία, και κυρίως σε περιόδους κρίσεων, είμαστε όλοι ίσοι, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις και δεν πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός σε «παιδιά και αποπαίδια».

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!