Ιταλοί τουρίστες ήρθαν για διακοπές στην Κέρκυρα και υποστηρίζουν ότι κόλλησαν… κορωνοϊό

2912651
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020, 15:09

Επτά 19χρονοι Ιταλοί ήρθαν στην Κέρκυρα για διακοπές και κόλλησαν… κορωνοϊό, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. 

Αυτήν την στιγμή μάλιστα, όλοι τους βρίσκονται σε απομόνωση στα σπίτια τους, ενώ η μητέρα ενός από τους νέους βρέθηκε εξίσου θετική στον ιό. 

«Φέραμε τις μάσκες από την Ιταλία και τις πρώτες φορές πήγαμε στη ντίσκο που τις φορούσαμε επίσης. Αλλά ήμασταν οι μόνοι και τα άλλα παιδιά μας κοίταξαν σαν να ήμασταν Αρειανοί».

Δεν υπάρχει έλεγχος στο νησί

«Είχαμε την αίσθηση ότι ο ιός δεν είχε προσγειωθεί ποτέ σε αυτό το ελληνικό νησί», εξήγησε ένας από τους 19χρονους, λέγοντας ότι η ατμόσφαιρα εκεί ήταν πολύ ήσυχη και ότι καμία αρχή δεν τους επέβαλε την υποχρέωση να φορούν μάσκες. Ακόμα και στα κλαμπ που πήγαν να χορέψουν, δεν υπήρχε κανένας έλεγχος και ούτε καν ένα άτομο που χορεύει με κάποια προστασία για να καλύψει το στόμα ή τη μύτη του. Εν ολίγοις, η Κέρκυρα φάνηκε σαν ένα νησί άνοσο από τον κορωνοϊό και το συναίσθημα όλων – ειδικά των νεότερων – ήταν ότι δεν υπήρχε η πανδημία.

«Εάν είχαμε την αντίληψη για τον κίνδυνο, θα είχαμε προστατευτεί ή ίσως δεν θα είχαμε φύγει. Αντίθετα, όλα φαίνονταν ήρεμα », επανέλαβαν στους γονείς τους. 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020, 15:09

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!