ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανοιχτή επιστολή στους βουλευτές Μαγνησίας από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών

86811074 521340078778282 5285815533927661568 n

Επιστολή αναφορικά με την καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ έστειλαν στους βουλευτές Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου.

KEN 728X100

Η επιστολή:

Ως πολίτες του Βόλου απευθυνόμαστε σε εσάς ως βουλευτές του νομού Μαγνησίας, κ.κ.Λιούπη Αθ., Μαραβέγια Κ., Μπουκώρε Η. και Μακρή Ζ.. 

Γνωρίζετε το πρόβλημα νοσηρότητας και θνησιμότητας που αντιμετωπίζει ο Βόλος και που έχει προκαλέσει μεγάλες κινητοποιήσεις των κατοίκων του. Η πιθανότητα αυτό να οφείλεται στην αέρια ρύπανση που προκαλεί η καθημερινή καύση 700 τόνων σκουπιδιών και πετ κοκ από την ΑΓΕΤ-Lafarge εντός της πόλης ανάγκασε τον πρωθυπουργό να σναφερθεί δημόσια στο “ηθικό προβλημα του Βόλου” και να δεχθεί να ακούσει τις απόψεις της Επιτροπής Πολιτών στην έδρα του κόμματος σας στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2019.

Αναμέναμε ότι θα υπήρχαν μέτρα που θα περιόριζαν το πρόβλημα, αλλά αντί αυτών το αρμόδιο υπουργείο στο γενικότερο πλαίσιο των fast track διαδικασιών που προωθούν την καύση σκουπιδιών (όπως η διαβούλευση-αστραπή για τον νέο ΕΣΔΑ) εδωσε στις αρχές του Ιουνίου 2020 την έγκριση στην ΑΓΕΤ—Lafarge να αρχίσει να καίει ένα νέο είδος αποβλήτων, γνωστό ως CLO, με κωδικό ΕΚΑ 190305.fafast track διαδικασίες αναφορικά με την προώθηση της καύσης st track διαδικασίες αναφορικά με την προώθηση της καύσης 

Σχετικά με την τρίμηνη πειραματική καύση του απόβλητου αυτού:

1.Οι αρμόδιιοι δε γνωρίζουν τι ρύπους εκπέμπει και ως εκ τούτου δε θέλουμε να γίνει η πόλη μας κι εμείς ένα στοχευμένο πειραματόζωο, ώσπου να το μάθουν.

2.Πρόκειται για ένα νέο κωδικό απορριμματογενούς καυσίμου, που δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της  ΑΕΠΟ και μέσω αυτού του ανήθικου και εγκληματικού πειράματοςθα επιχειρηθεί η αδειοδότησή του.

Κατόπιν των ανωτέρω σας απευθύνουμε την ανοιχτή αυτή επιστολή και σας καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλίες που θα ακυρώσουν το ανήθικο και απαράδεκτο πείραμα.

Εκ των πραγμάτων σας καθιστούμε υπεύθυνους για την ενημέρωσή μας σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του θέματος.

error: Content is protected !!