Στον Αλμυρό η βουλευτής Κατερίνα Παπανάτσιου για την 139η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης

9
milonas 728x90 1
728x110 2

Στην γενέτειρά της, τον Αλμυρό, παραβρέθηκε την Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου, όπου παρέστη στη δοξολογία και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, τιμώντας με την παρουσία της τις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 139 χρόνων από την απελευθέρωση του Αλμυρού από το τουρκικό ζυγό και την ένωση με την ελεύθερη Ελλάδα.

Η ημέρα αυτή αποτελεί για τους σύγχρονους κάτοικους της περιοχής ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία του τόπου και την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό ύστερα από 467 χρόνια δουλείας. Οφείλουμε να τη θυμόμαστε με σεβασμό και να τη γιορτάζουμε με λαμπρότητα, καθώς η ιστορική μνήμη είναι εκείνη που συγκροτεί την ταυτότητα και διαμορφώνει τον πολιτισμό του τόπου και των κατοίκων του.

Εορτασμοί όπως ο σημερινός είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, καθώς διασφαλίζουν την ιστορική συνέχεια, ενδυναμώνουν τη συλλογική ταυτότητα των κατοίκων κάθε περιοχής, αλλά και όλων των Ελλήνων, σε μία περίοδο που η ενότητα απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις είναι παραπάνω από αναγκαία.

error: Content is protected !!