Το μήνυμα του δημάρχου Αλμυρού για την απελευθέρωση της πόλης

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
milonas 728x90 1
728x110 2

Συμπληρώνονται φέτος 139 χρόνια από εκείνη τη Δευτέρα 17 Αυγούστου του 1881 όταν ο Αλμυρός απελευθερωνόταν από την τουρκική κατοχή και ξεκινούσε το ταξίδι στη νεότερη ιστορία του.
Σήμερα τιμάμε όλους όσους συναισθάνθηκαν το καθήκον τους να ελευθερώσουν την πατρίδα τους από την ξένη κατοχή και για το σκοπό αυτό διέθεσαν όλες τους τις δυνάμεις, ό,τι είχαν και όριζαν, ακόμη και τη ζωή τους την ίδια.

Έχουμε – και πάντα θα έχουμε- χρέος τιμής να τους μνημονεύουμε και να τους φέρνουμε στο μυαλό και την καρδιά μας. Όχι όμως από μιαν απλή ή τυπική υποχρέωση.

Αλλά γιατί αυτοί πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας  του τόπου μας, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε σήμερα αγαθά που θεωρούμε αυτονόητα, ενώ δεν είναι καθόλου τέτοια.

Και επειδή η ιστορική μνήμη οφείλει να συντηρείται με κάθε τρόπο, έτσι ώστε να συγκροτεί την ταυτότητα και τον πολιτισμό του κάθε τόπου και των ανθρώπων του.  Αλλά και να παραδειγματίζει τις νεότερες γενιές, ιδιαίτερα σήμερα που εντείνονται οι προκλήσεις εναντίον της πατρίδας μας από την τουρκική επιθετικότητα.

Μόνο με τον τρόπο αυτό η ιστορία του τόπου μας θα παραμένει άσβεστη και ασφαλής οδηγός για όλους μας ώστε να δημιουργήσουμε μια ζωή βασισμένη στις μεγάλες αξίες της ελευθερίας, του πατριωτισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Να χαίρονται λοιπόν, και να γιορτάζουν σήμερα οι Αλμυριώτισσες και οι Αλμυριώτες όπου γης, και να είναι έτοιμοι να προσθέσουν το δικό τους λιθαράκι για την ελευθερία, την προκοπή και την ανάπτυξη του τόπου τους.
Χρόνια Πολλά σε όλους, με δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας

-Ο-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ 
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ

error: Content is protected !!