Βόλος: Το ΚΚΕ αποχαιρετά τον Βάνια Ιωαννίδη

Στιγμιότυπο 2020 08 18 2.02.00 μμ
milonas 728x90 1
728x110 2

Η τομεακή οργάνωση Μαγνησίας του ΚΚΕ αποχαιρετά τον Βάνια Ιωαννίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή.

Η ανακοίνωση:

Ένας  ακόμη αγωνιστής του εργατικού και λαϊκού κινήματος της περιοχής έφυγε από κοντά μας τη Δευτέρα 17 Αυγούστου.

Πρόκειται για τον Γιάννη (Βάνια) Ιωαννίδη, παιδί του Πόντου, γεννημένος στο Κερς της Κριμαίας το 1934 και από το 1939 παιδί  της Ν. Ιωνίας Βόλου.

Ο σύντροφος Βάνιας βρέθηκε από νωρίς κοντά στις αξίες και δραστηριότητες του ΚΚΕ. Αναδείχτηκε για πάνω από 20 χρόνια δημοτικός σύμβουλος στην Ν. Ιωνία εκλεγμένος με τα ψηφοδέλτια που στήριζε το ΚΚΕ. Ιδιαίτερα μετά το 1991 δεν αρνήθηκε καμιά χρέωση, ανταποκρίθηκε σε ό,τι του ζητήθηκε από την Κομματική Οργάνωση, το 1998 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Η δραστηριότητα δεν περιορίστηκε μόνο στα δημοτικά δρώμενα, ενεργοποιήθηκε και μέσα από τις γραμμές του εργατικού κινήματος ενώ παράλληλα ασχολήθηκε ενεργά και σε άλλους τομείς.

Διετέλεσε Πρόεδρος για 25 χρόνια στο Συνεταιρισμό Οικοδόμων και παράλληλα για μια 20ετία Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Μαγνησίας όπου φεύγοντας άφησε πλούσια παρακαταθήκη με το έργο του.

Για αυτή του τη δράση ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, όχι μόνο στην Ν. Ιωνία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Λούμα Γιώργο, Τσιώνα Μιχάλη, Νάνο Αποστόλη, Ριζόπουλο Αποστόλη και Ρούσσα Γιώργο ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό παραβρέθηκαν στην κηδεία του για να τον αποχαιρετήσουν και να συλλυπηθούν τους οικείους του.

Η Τ.Ε. Μαγνησίας και η ΚΟΒ Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ εκφράζουν τα πιο θερμά τους συλλυπητήρια στη συντρόφισσα της ζωής του Βικτώρια, στα παιδιά τους Παναγιώτη, Κορίνα και Ελένη, στην οικογένεια του.

error: Content is protected !!