Η Αττική πρώτη σε παραβάσεις για μάσκα

2915372
stergiou
fotou
Ontopoulos780x90


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020, 16:28

KENT728X100

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Από την ενημέρωση της ΕΛΑΣ προκύπτει ότι η Αττική την Τρίτη 18 Αυγούστου αναδείχθηκε πρώτη στη λίστα των παραβάσεων με 49 περιστατικά για μη χρήση μάσκας.

Επίσης, την ίδια ημέρα, εντοπίστηκαν 4 καταστήματα (2 σε Αττική, και από 1 σε Νότιο Αιγαίο και Ιόνια Νησιά) που δεν εφάρμοσαν το ωράριο λειτουργίας μέχρι τα μεσάνυχτα και τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας. Ενώ από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 38 σχετικές παραβάσεις. 

Η ενημέρωση για τις παραβάσεις σε όλη τη χώρα

Αναλυτικά σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛΑΣ

Στο πλαίσιο των ελέγχων χθες, Τρίτη 18 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 35.268 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

– 10 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 3 κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 296 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 22 άτομα. 

– 4 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας και συγκεκριμένα 2 σε Αττική, και από 1 σε Νότιο Αιγαίο και Ιόνια Νησιά. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 38 σχετικές παραβάσεις. 

– 3 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 75 σχετικές παραβάσεις.

– 236 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ), ως ακολούθως:

– 49 στην Αττική,

– 38 στη Θεσσαλονίκη,

– 34 στην Κεντρική Μακεδονία,

– 19 στα Ιόνια Νησιά,

– 16 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και

– 16 στη Δυτική Ελλάδα

– 15 στη Θεσσαλία, 

– 14 στην Πελοπόννησο,

– 10 στο Νότιο Αιγαίο,

– 8 στο Βόρειο Αιγαίο,

– 7 στην Κρήτη,

– 6 στην Ήπειρο και

– 4 στη Στερεά Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.029 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 6.021 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 8 των 300 ευρώ.

Κυκλάδες: 89 έλεγχοι σε καταστήματα με 11 παραβάσεις

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 89 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις. Παράλληλα επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 3 καταστήματα σε Σαντορίνη, Νάξο και Πάρο.

 Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν:

– στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος) 17 έλεγχοι, με 8 παραβάσεις, 7 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και 1 για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας),

– στη Σαντορίνη 5 έλεγχοι με 1 παράβαση για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας),

– στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας  του Α.Τ. Νάξου (Νάξος, Δρυμαλία, Αμοργός, Κουφονήσια, Δονούσα) 17 έλεγχοι, με 1 για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας),

– στην Τήνο 6 έλεγχοι, με 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας,

– στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος) 20 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,

– στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Ιητών (Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος) 10 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,

– στη Μύκονο 10 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις και

– στη Σύρο 4 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!