Ο …κορωνοϊός εκσυγχρονίζει το καταστατικό της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού

enosi800 5
milonas 728x90 1
728x110 2

Σε τροποποίηση του καταστατικού προχωρά το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού ώστε να εναρμονιστεί με η σύγχρονη εποχή, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις απαιτήσεις των καιρών.

Η σχετική ανακοίνωση:

Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και το «επιχειρείν», το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού προσπαθεί με συγκεκριμένες κινήσεις και δράσεις να ενισχύσει και να προωθήσει την τοπική αγορά, βοηθώντας παράλληλα τα μέλη της να εναρμονιστούν με τη σύγχρονη εποχή, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις απαιτήσεις των καιρών.

Η πανδημία και ο φόβος ενός νέου lockdown, έστω και τοπικού, μας αναγκάζουν να κινηθούμε γρήγορα και άμεσα σε πολλά τρέχοντα ζητήματα, με κυρίαρχο μέλημά μας τη δημιουργία του ηλεκτρονικού μας MarketPlace, που, μεταξύ πολλών άλλων θετικών, θα διασφαλίσει ότι τα μαγαζιά μας θα παραμείνουν ανοιχτά στο σύνολό τους, έστω ηλεκτρονικά, σε ενδεχόμενο lockdown και με μικρό επιπλέον κόστος.

Στην προσπάθειά μας αυτή, το πρώτο και σημαντικό εμπόδιο που προέκυψε ήταν το απαρχαιωμένο καταστατικό της Ένωσης που χρονολογείται από το 1982. Το καταστατικό αυτό θα έπρεπε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία να έχει εναρμονιστεί με τους ισχύοντες νόμους το αργότερο την Άνοιξη του 2019, πράγμα που ούτε καν συζητήθηκε στο παρελθόν ή τέθηκε έστω υπό την μορφή ενημέρωσης σε γενικές συνελεύσεις που προηγήθηκαν της προαναφερόμενης χρονικής περιόδου.

Επιλέγοντας συνειδητά την οδό της γρήγορης και σύννομης επίλυσης του ζητήματος και όχι την οδό της αλληλοκατηγορίας και ανούσιας αντιπαράθεσης με το παρελθόν, το Δ.Σ. της Ένωσης επιχειρεί τώρα την τροποποίηση του καταστατικού και εναρμόνισή του με τη σύγχρονη νομοθεσία, προκειμένου να άρει το μόνιμο εμπόδιο που συναντάει σε οποιαδήποτε καινοτόμο δράση, να ευνοήσει την απορρόφηση κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ και να λειτουργήσει απρόσκοπτα προς όφελος των μελών της Ένωσης.

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας σίγουρα δεν επιτρέπει την άμεση συζήτηση, σε ευρύ πλαίσιο, με όλα τα μέλη ταυτόχρονα παρόντα, αλλά αδιαμφισβήτητα δεν εμποδίζει και δεν αποτρέπει την ολοκλήρωση της ζητούμενης διαδικασίας με σύνεση, υπευθυνότητα και νομιμότητα.

Αντιθέτως, το Δ.Σ. της Ένωσης έχει αποδείξει μέχρι τώρα πόσο έτοιμο είναι να διαχειριστεί ηλεκτρονικά και με σύγχρονα μέσα τις νέες ανακύπτουσες προκλήσεις και πόσο ευνοεί τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην ενημέρωση των μελών του.

Θεωρώντας ότι οι 33 σελίδες του νέου καταστατικού δεν αποτελούν απαγορευτικό ή έστω αποτρεπτικό όγκο ανάγνωσης για ένα ζήτημα που μας αφορά άμεσα, κοινοποιούμε σήμερα, όπως είχε άλλωστε προγραμματιστεί, σε όλα μας τα μέλη με ηλεκτρονικά μέσα το προτεινόμενο καταστατικό μαζί με το ισχύον, προκειμένου να ενημερωθούμε όλοι, να σχηματίσουμε άποψη και να μπορούμε να διαπραγματευτούμε την καλύτερη εκδοχή του.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης που ορίστηκε για την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, τα μέλη μας θα μπορούν να προσέλθουν ενήμερα και με όλα τα μέτρα προφύλαξης κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να επιλυθούν απορίες, να διευκρινιστούν σημεία του καταστατικού και να υπάρξει εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση των άρθρων του από την έμπειρη συντάκτη νομικό που ανέλαβε το εγχείρημα της εναρμόνισής του με τη νέα νομοθεσία που διέπει τις Ενώσεις και τους Συλλόγους.

Για την ιστορία, η νομικός που θα παραστεί κι έχει αναλάβει το έργο έχει τροποποιήσει πολλά καταστατικά εμπορικών συλλόγων της Θεσσαλίας, έχει μακροχρόνια εμπειρία και άρτια επιστημονική κατάρτιση και δεσμεύτηκε να παρέχει τη δυνατότητα της άριστης και αποτελεσματικής προάσπισης των συμφερόντων μας.

Η δημιουργία του MarketPlace έχει λάβει την υποστήριξη των επαγγελματιών της περιοχής μας, δημοτικών και περιφερειακών εκπροσώπων, καθώς και βουλευτών που συλλογικά τάσσονται υπέρ του εγχειρήματος και έχουν σταθεί δίπλα σε αυτή την καινοτόμο προσπάθεια, στο πλαίσιο μια σύγχρονης προσέγγισης στην τόνωση και την ανάπτυξη της τοπικής μας αγοράς. Αντιλαμβανόμαστε ότι πιθανώς κάποιοι θίγονται από τη δημιουργία του και, παράλληλα, ίσως κάποιοι προτιμούν μια Ένωση χωρίς δυναμική, χωρίς συμμετοχή και παρεμβάσεις, εργαλείο σε τυχόν προσωπικές φιλοδοξίες ή συμφέροντα.

Ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι από τον Οκτώβριο του 2019 που αναλάβαμε ως Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού λειτουργούμε με γνώμονα το συμφέρον των μελών μας και βαδίζουμε προς ένα κοινό όραμα για την εξέλιξη και ανάπτυξη των επιχειρηματιών της περιοχής μας. Συνεργαζόμαστε αρμονικά, είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και ιδέες, υπακούμε σε νόμους και διατάξεις, ενημερωνόμαστε από τους πλέον αρμόδιους για κάθε ζήτημα και είμαστε ενωμένοι απέναντι σε ο,τιδήποτε θεωρούμε ότι υποδαυλίζει την ενότητα, τη δημιουργική διάθεση και το κοινό όφελος.

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε πως παγκοσμίως συντελέστηκαν αλλαγές σε πάρα πολλά επίπεδα λόγω το κορωνοϊού. Οι αλλαγές συντελέστηκαν λόγω της πανδημίας και δεν σταμάτησαν εξαιτίας της. Δεν σταμάτησε η εξέλιξη και η πρόοδος, αντιθέτως ευνοήθηκαν υπό το πρίσμα της επιτακτικής ανάγκης και της εύρεσης λύσεων για το κοινό καλό. Οι αλλαγές παντού συντελούνται με τάχιστες κινήσεις, νόμιμες διαδικασίες και έρχονται να προσαρμόσουν το παλιό στα νέα δεδομένα, που διαρκώς μεταβάλλονται.

Το Δ.Σ. της Ένωσης, αντιμέτωπο με τις προκλήσεις των καιρών και ανοιχτό σε γόνιμο διάλογο και καλοπροαίρετες επισημάνσεις, επέλεξε συνειδητά να προχωρήσει εμπρός και να μην παγώσει μπροστά στα δύσκολα. Επέλεξε την αλλαγή του καταστατικού λόγω του κορωνοϊου (και των ζητημάτων νομιμότητας) και όχι την απραξία εν μέσω του!

Επέλεξε την εξέλιξη και όχι τη στασιμότητα, και για αυτό προσκαλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις διαδικασίες, ηλεκτρονικά ή με φυσική παρουσία, προκειμένου να την επιτύχει. 

Το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού

error: Content is protected !!