ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Κάλεσμα για δικαστική προσφυγή κατά της ΑΓΕΤ από την Επιτροπή Πολιτών σε φορείς

5e91b12f825e635dac3046b2

Την ένωση δυνάμεων με στόχο την ακύρωση της απόφασης για δοκιμαστική καύση απορριμμάτων από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στον Βόλο επιδιώκουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης RDF.

KEN 728X100

Η ανακοίνωση:

Η νέα αδειοδότηση της ΑΓΕΤ από την κυβέρνηση, να κάψει – εντός αστικού ιστού- 5000 tn ενός μη αδειοδοτημένου απόβλητου ( CLO,ΕΚΑ 190305) για τρεις μήνες, προκειμένου από το πείραμα αυτό να διαπιστωθεί με μετρήσεις η ενδεχόμενη “κατάλληλότητά” του, είναι πολιτική πράξη ανήθικη και βάζει σε νέες περιπέτειες την ήδη βαριά τραυματισμένη δημόσια υγεία στον Βόλο. Καλούμε τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, την Ένωση Ελλήνων Χημικών, τον Δικηγορικό Σύλλογο Μαγνησίας, το ΤΕΕ Μαγνησίας, τον Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, τον Εμπορικό Σύλλογο Μαγνησίας, τον Σύλλογο Καρκινοπαθων Μαγνησίας, τη Φλόγα και την Π.Π.Μ καθώς σε κοινή και άμεση δικαστική προσφυγή για την ακύρωση της κατάπτυστης απόφασης. 

Θεωρούμε ότι οι ζυμώσεις μεταξύ των φορέων που προτείναμε θα πρέπει να ολοκληρωθούν ως τις αρχές του Σεπτεμβρίου, ώστε με την έναρξη λειτουργίας των δικαστηρίων να έχει ετοιμαστεί η προσφυγή. Προτείνουμε σύσκεψη αντιπροσώπων την Τετάρτη 2/9/2020 ώρα 8μμ στο ανοιχτό υπαίθριο θεατράκι μπροστά στο Ωδείο και τη Βιβλιοθήκη ή οπουδήποτε προταθεί από τους φορείς. 

error: Content is protected !!