ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Λεκτική αναπηρία σε παιδιά λόγω μάσκας καταγγέλουν οι ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών

paidia maska koronoios 775x590 1

Ανοιχτή επιστολή προς τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας απέστειλαν οι ιδιοκτήτες παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της Μαγνησίας, ξεκαθαρίζοντας οτι “η προσχολική αγωγή απαιτεί τομές”.

KEN 728X100

Παράλληλα, αναφορικά με τη χρήση μάσκας στους μικρούς μαθητές, στην επιστολή αναφέρεται ο κίνδυνος λεκτικής ή εκφραστικής αναπηρίας στα παιδιά από την υποχρεωτική χρήση των προστατευτικών μέσων.

Διαβάστε την επιστολή:

1. Ζητείται Φορέας για την Προσχολική Αγωγή

Δύο Υπουργεία (Υγείας και Εργασίας) ταλαιπωρούν πενήντα χρόνια τους Ιδιωτικούς Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς. Σκοπιμότητα, άγνοια, ημιμάθεια διακρίνουν τους «αναρμόδιους» των Υπουργείων. Ποιοι μηχανισμοί λειτουργούν και δεν επιτρέπουν την προσαρμογή και τον εκσυγχρονισμό του Κλάδου μας στις παιδαγωγικές εξελίξεις;

2. Υπάρχει λύση, την οποία έχει καταθέσει η ΠΟΣΙΠΣ στον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό, αλλά δεν λαμβάνει απάντηση. 

Ο κλάδος μας έχει πρόταση από το 1982. Την καταθέτει σε κάθε νέα Κυβέρνηση και σε κάθε «αρμόδιο» Υπουργό από τότε. Κανένας, όμως, δεν έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα. Η ΠΟΣΙΠΣ επικαιροποίησε την πρότασή της το 2018 στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Δημητσάνας, με θέμα «Υπερασπίσου το ΠΑΙΔΙ, γιατί αν γλυτώσει, υπάρχει ελπίδα». Τότε δόθηκαν Υπουργικές Υποσχέσεις, αλλά πολύ γρήγορα ξεχάστηκαν. 

3. Η Δράση «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» του Προγράμματος ΕΣΠΑ λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος στην Προσχολική Αγωγή και δρομολογεί  τη Δράση «ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ». Ας ξυπνήσουν οι «αρμόδιοι» και σοβαρευτούν, πριν είναι αργά.

4. Ποιοι είναι οι λόγοι που ο Ιδιωτικός Βρεφονηπιακός και Παιδικός Σταθμός προσφέρει μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια στο παιδί από την παραμονή στο σπίτι και τη διάρκεια της πανδημίας COVID -19;

5. Η Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση έγινε Νόμος, χωρίς έρευνα – διάλογο- μελέτη και μόνο με τις εμμονές των Υπουργών την τελευταία τριετία (2017-2020). 

Η βιασύνη, η προχειρότητα και η πολιτική σκοπιμότητα επιβλήθηκαν, ενώ ακόμη πολλοί Δήμοι διαμαρτύρονται ότι δεν είναι έτοιμοι.

6. Η Πυροπροστασία στις Δομές Προσχολικής Αγωγής εφαρμόζεται με δύο μέτρα και δύο σταθμά έναντι των δημοτικών και των ιδιωτικών Δομών. Γιατί αυτή η διάκριση;

7. Η πρόταση της ΠΟΣΙΠΣ στις Ιδιωτικές Δομές Προσχολικής Αγωγής να προβλέψουν την είσπραξη ενός ποσοστού διδάκτρων, σε περίπτωση νέας υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας, είναι και νόμιμη και αναγκαία, προκειμένου να παραμείνουν οι Δομές ανοικτές για να επιβιώσουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ενημερωθούν οι Γονείς στη διάρκεια των εγγραφών ή επανεγγραφών, γιατί αυτοί αποτελούν τη μόνη πηγή εσόδων, ενώ η Πολιτεία αδιαφορεί και δεν παίρνει στοχευμένα μέτρα για τον κλάδο μας.

8. Θα βρεθεί αρμόδιος για να δώσει υπεύθυνη απάντηση για τις μάσκες στην προσχολική ηλικία, μέχρι την υποχρεωτική εκπαίδευση; Τελικά μπορεί να γλυτώσουμε από τον Covid-19 αλλά τα παιδιά θα αποκτήσουν λεκτική και εκφραστική αναπηρία, αν επιμείνουν στη χρήση της. Υπάρχει αρμόδιος να απαντήσει;

error: Content is protected !!