ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παναγιώτης Μποτσιβάλης: «Πιο δυνατός μετά το lockdown – Αισιόδοξος για την επόμενη μέρα»

thenewspaper 2 mpotsivalis slider

Ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης μπορεί να μην γεννήθηκε αλλά ούτε και να μεγάλωσε στο Βόλο, όμως αγάπησε την πόλη και παρά τις οικονομικές αντιξοότητες της εποχής, επένδυσε σ’ έναν τομέα που η περιοχή μας υστερούσε και συνεχίζει να υστερεί παρά το φυσικό κάλλος που διαθέτει, τον τουρισμό.

KEN 728X100

Γεννημένος στο Καρπενήσι και μεγαλωμένος στην Καλλιθέα της Αθήνας, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη φυσική ομορφιά της Αγριάς πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη επένδυση στον τουριστικό τομέα στη Μαγνησία. Το 5άστερο Valis Hotel αποτελεί κόσμημα για την περιοχή και αποτελεί πόλο έλξης τουριστών απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου μιλά στο TheNewspaper.gr για την απόφασή του να επενδύσει στην περιοχή αλλά και για το πως κράτησε όρθια την επιχείρηση τόσο στη δεκαετία των μνημονίων, όσο και στο «σοκ» του lockdown με την πανδημία του κορωνοϊού.

 «Εντυπωσιάστηκα από το φυσικό κάλλος της περιοχής»

«Πρώτη επαφή μου με την περιοχή της Αγριάς, για επαγγελματικούς λόγους,  ήταν το 2006 όταν ήρθα στην περιοχή για να δω το οικόπεδο, που μελλοντικά έχτισα το ξενοδοχείο. Πραγματικά, εντυπωσιάστηκα από το φυσικό κάλλος της περιοχής, γιατί το σημείο προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στο βουνό και βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα. Το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου απέχει λιγότερο από μία ώρα. Επίσης, είναι δίπλα στην πόλη που είναι σημαντικό πλεονέκτημα για τους επισκέπτες».

«Επένδυση με οφέλη για τον Βόλο και το Πήλιο»

«Αποφάσισα, σχεδόν αμέσως, πως σ’ αυτή την περιοχή και στο συγκεκριμένο σημείο θα επένδυα τουριστικά. Φυσικά, για μία τόσο μεγάλη επένδυση είναι απαραίτητες οι οικονομικές μελέτες, ωστόσο λόγω της εμπειρίας μου στο επιχειρείν, έκρινα πως πρόκειται για μία επένδυση με σημαντική υπεραξία. Έτσι, αγόρασα το οικόπεδο και άμεσα άρχισα τις εργασίες ανέγερσης του ξενοδοχείου. Σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε το γεγονός πως δεν υπήρχαν τόσο μεγάλα ξενοδοχεία στην περιοχή και έκρινα πως θα ήταν μία αρχή για να τονωθεί ο τουρισμός τόσο στον Βόλο, όσο και στο Πήλιο. Αν η επένδυση απέδιδε είναι βέβαιο πως θα υπήρχαν κι άλλοι επιχειρηματίες που θα πραγματοποιούσαν αντίστοιχα εγχειρήματα από τα οποία θα αποκόμιζαν οικονομικά οφέλη τόσο οι ίδιοι και πολύ περισσότερο ο τόπος». 

VALIS 4 1
  • Και εγένετο το 5άστερο Valis hotel

«Δύο χρόνια μετά στο οικόπεδο είχε ανεγερθεί ένα ξενοδοχείο που όμοιό του δεν είχε η Μαγνησία. Μία επένδυση πολλών εκατομμυρίων που πρώτο στόχο είχε να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, προσελκύοντας κόσμο από κάθε σημείο της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το Valis Hotel ανήκει στην κατηγορία των 5άστερων ξενοδοχείων καλύπτοντας κάθε ανάγκη του πελάτη. Ενσωματώσαμε στο φυσικό κάλλος της περιοχής κτιριακές εγκαταστάσεις χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με τέτοιο τρόπο που συνέβαλλε στην ανάδειξη του τόπου και όχι στην αλλοίωσή του»

«Ο κόσμος αγκάλιασε εμένα και το ξενοδοχείο»

«Από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του ξενοδοχείου υπήρξε μία μεγάλη αποδοχή και αυτό με γέμισε χαρά και αισιοδοξία. Συνεχίσαμε να επενδύουμε στον χώρο δημιουργώντας ακόμη περισσότερα δωμάτια καθώς η ζήτηση ήταν μεγάλη. Από την πρώτη στιγμή αγάπησα τον τόπο και ένιωσα αυτή την αγάπη να μου επιστρέφεται εις διπλούν. Αυτό με οδηγούσε συνεχώς να θέλω να επενδύσω ακόμη περισσότερο στο ξενοδοχείο και στην περιοχή»

«Δεν με λύγισε η οικονομική κρίση»

«Τίποτα, δεν προμήνυε τις ανατροπές που συνέβησαν σε οικονομικό επίπεδο στη χώρα μας. Αν και ως επιχειρηματίας πάντα είχα στο μυαλό μου τις δυσκολίες που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν, αυτό που ήρθε μετά το 2010 δεν το είχα προϋπολογίσει. Μία οικονομική κρίση που λύγισε κολοσσούς εκατομμυρίων και οδήγησε ανθρώπους στην αυτοκτονία. Αν δεν ήμουν ψύχραιμος και αποφασισμένος ίσως να λύγιζε κι εμένα. Αν λειτουργούσα εντελώς τεχνοκρατικά ίσως να έπαιρνα διαφορετικές αποφάσεις, όμως, όπως είπα και πριν, αγαπώ τον τόπο και δεν θα τα παρατούσα τόσο εύκολα. Έμεινα και πάλεψα η επιχείρηση να μείνει όρθια χωρίς εκπτώσεις στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Δεν μείωσα το υπαλληλικό προσωπικό και δεν έκανα μειώσεις στους μισθούς. Θέλω ευχαριστημένους υπαλλήλους για να έχω ευχαριστημένους πελάτες»

COVID VALIS
  • Ο κορωνοϊός και το πρόβλημα υγείας

«Μετά από σχεδόν μία δεκαετία που πάλεψα σκληρά για να κρατήσω όρθιο το ξενοδοχείο, ήρθε η χρονιά που βάσει των κρατήσεων θα ήταν η καλύτερη από την έναρξη λειτουργίας του με το 70% έως το Νοέμβριο του 2020. Δυστυχώς, ήρθε η πανδημία του κορωνοϊού, ήρθε το lockdown και ανέτρεψε τα πάντα. Αυτή η ξαφνική αλλαγή στα πλάνα, τη στιγμή που όλα έδειχναν μία σημαντική ανάκαμψη στον τομέα του τουρισμού, μου δημιούργησε ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας που ευτυχώς ξεπέρασα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, αυτή η περιπέτεια με βοήθησε να σκεφτώ και λίγο διαφορετικά. Να δω τη ζωή με διαφορετικό μάτι. Οπλίστηκα με ακόμη περισσότερη δύναμη  και όχι μόνο δεν τα παράτησα αλλά είμαι εδώ για να παλέψω ώστε η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2006 να κερδίσει το στοίχημα και συνεχίσει να προσφέρει στον τόπο»

VALIS 6

«Καμία απόλυση, καμία μείωση προσωπικού»

«Παρά τις δυσκολίες προσπάθησα και κατάφερα να διατηρήσω στο δυναμικό του ξενοδοχείου τους υπαλλήλους, χωρίς να μειώσω τους μισθούς. Παρά την οικονομική ζημιά, ανοίξαμε τον Ιούνιο και ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Τηρούμε όλα τα μέτρα που επιβάλλονται από το κράτος και ακόμη περισσότερα ώστε να περιορίσουμε όσον το δυνατό περισσότερο το κίνδυνο να έχουμε κρούσμα κορωνοϊού. Ευτυχώς, τώρα που τελειώνει και η θερινή περίοδος, μπορώ να πω πως τα καταφέραμε καλά σ’ αυτόν τον τομέα»

 «Σε σωστή κατεύθυνση τα μέτρα της κυβέρνησης, απαιτείται όμως η μεγαλύτερη στήριξη του τουριστικού κλάδου»

 «Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση ήταν στη σωστή κατεύθυνση αλλά  σίγουρα να εντατικοποιηθούν και να εφαρμοστούν με ευλάβεια από όλους τους πολίτες. Ειδικότερα όμως για τις τουριστικές επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους που στήριζαν  τόσα χρόνια την ελληνική οικονομία και είναι ο κλάδος που έπληξε περισσότερο απ’ όλους η πανδημία, απαιτούνται επιπλέον μέτρα τόσο από την κυβέρνηση όσο και  από την τοπική αυτοδιοίκηση. Με το τέλος της εφιαλτικής πανδημίας εκ νέου ο τουρισμός θα συμβάλει ξανά στη γρήγορη ανάπτυξη  της ελληνικής οικονομίας».

«Αβέβαιο το μέλλον αλλά είμαι αισιόδοξος»

«Όσο η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι ρευστή κανείς δεν μπορεί να κάνει σχέδια για το μέλλον. Δυστυχώς, ήρθε σε μία περίοδο που όλοι περίμεναν να πάρουν μία οικονομική ανάσα. Αν γρήγορα αυτή η αβεβαιότητα εκλείψει, τότε είμαι αισιόδοξος πως θα έχουμε ισχυρή οικονομική ανάκαμψη. Σ’ αυτή την προοπτική μπορεί να βοηθήσει το κράτος, με ελαφρύνσεις και κίνητρα που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερα έσοδα, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για το ίδιο το κράτος»

MPOTSI OLYMPIAKOS VOLO

«Έχει κλείσει το κεφάλαιο “ποδόσφαιρο”»

«Όπως ανέφερα και πριν έχω αλλάξει φιλοσοφία για ορισμένα πράγματα κι ένα από αυτά είναι να μην ασχολούμαι με πράγματα που με στεναχωρούν, μεταξύ τους και το ποδόσφαιρο. Μ’ αρέσει να παρακολουθώ αγώνες αλλά η ενασχόληση με το διοικητικό κομμάτι, σε ποδοσφαιρικές ομάδες, έχει λίγες χαρές και πολύ περισσότερες στεναχώριες και το έχω αφήσει πίσω μου οριστικά».

error: Content is protected !!