ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων στην Ιορδανία

2920066
stergiou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020, 03:17

Η Ιορδανία κατέγραψε χθες Κυριακή 73 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον SARS-CoV-2, τον υψηλότερο αριθμό αφότου η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στην επικράτεια του χασεμιτικού βασιλείου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης ανέρχεται σε 1.966 επί του παρόντος, ενώ ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του COVID-19 ανέρχεται σε 15 στη χώρα, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας. Η πρώτη μόλυνση είχε επιβεβαιωθεί τον Μάρτιο.

Η Ιορδανία καταγράφει αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης τις τελευταίες δέκα ημέρες, γεγονός που εξώθησε τις Αρχές να καταστήσουν αυστηρότερη τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, που ξεκινά πλέον στις 23:00 αντί για τη 01:00, αλλά και να επιβάλουν lockdown στην πρωτεύουσα Αμάν για μία ημέρα, την Παρασκευή.

Αξιωματούχοι αποφάσισαν επίσης να καθυστερήσει η επανέναρξη των επιβατικών πτήσεων, που αναμενόταν να γίνει τον τρέχοντα μήνα, μειώνοντας τις πιθανότητες ταχείας ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας, που έχει βαρύ χρέος.

Ο πρωθυπουργός Όμαρ αρ Ραζάζ δήλωσε χθες ότι, αν και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις όταν κρίνει πως απαιτείται για να αποτρέψει την διασπορά του ιού, θέτοντας σε απομόνωση συνοικίες και πόλεις, δεν προβλέπει να υπάρξει επιστροφή στο σαρωτικό λοκντάουν που προκάλεσε ασφυξία στην ιορδανική οικονομία.

Το Αμάν αποφάσισε να κλείσει προσωρινά τα ιορδανικά σύνορα με τη Συρία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων μεταξύ οδηγών φορτηγών στις πύλες εισόδου στη χώρα από τον βόρειο γείτονά της.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020, 03:18

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!